Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα αύριο και μεθαύριο

«Παραλύουν» αύριο και μεθαύριο ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, λόγω της 48ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. <br> <b>Δείτε αναλυτικά πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς. </b>

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήρια αύριο, Τρίτη, στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα και την ίδια μέρα διοργανώνουν συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τρεις συγκεντρώσεις διοργανώνει το ΠΑΜΕ: Αύριο, Τρίτη, στις 10 το πρωί στην Ομόνοια και στις 7 το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Δύσκολη θα είναι η πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας, καθώς στη 48ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.

Προβλήματα θα προκληθούν και στην ομαλή εκτέλεση των πτήσεων των αεροσκαφών, καθώς η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να συμμετάσχει -με τετράωρες στάσεις εργασίας- στη 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


Στην 48ωρη απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και στους δήμους, οι τραπεζικοί, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και το προσωπικό των ταμείων. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ.


Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν κλείσει από το βράδυ της Κυριακής τους ΧΥΤΑ Φυλής και Μαυροράχης (Θεσσαλονίκη), ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας (από τις 12 ώς τη λήξη του ωραρίου) έχει προγραμματιστεί κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας.

Τετράωρες στάσεις εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν στις 28 και 29 Ιουνίου και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης.
ta nea online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...