Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Μέρκελ-Σαρκοζί: Κοινή πολιτική απέναντι στην Ελλάδα

Σε ότι αφορά το χρόνο ολοκλήρωσης του πακέτου η κ. Μέρκελ τόνισε δεν έχει νόημα η συζήτηση για συγκεκριμένη ημερομηνία και πρόσθεσε ότι θα ήταν θετική εξέλιξη εάν η αντιπολίτευση στήριζε την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι Γερμανία και Γαλλία θα τηρήσουν κοινή στάση απέναντι στην Ελλάδα και δεσμεύτηκαν να υπερασπιστούν το ευρώ. Επανέλαβε ότι χρειάζεται ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα και υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει από την πλευρά της να προβεί σε μεταρρυθμίσεις.

Ανέφερε επίσης ότι η συμμετοχή των ιδιωτών θα πρέπει να είναι καθαρά εθελοντική για να μην προκαλέσει πιστωτικό επεισόδιο και πρόσθεσε ότι το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα θα πρέπει να σχεδιαστεί και να εποπτευθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Στο μεταξύ, θετικά αντέδρασε το χρηματιστήριο της Αθήνας στη συμφωνία Μέρκελ-Σαρκοζί. Έκλεισε με μεγάλη άνοδο 3,8%, στις 1.254 μονάδες.
ΣΚΑΙ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...