Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Άδειασαν με δακρυγόνα και χημικά την πλατεία Συντάγματος

Πεδίο μάχης η πλατεία Συντάγματος - Δείτε live τις εξελίξεις - αφού μετά το μεσημέρι κυριάρχησαν οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών που προσπαθούσαν να πλησιάσουν στη Βουλή και της αστυνομίας που έκανε πρωτοφανή χρήση δακρυγόνων και χημικών με αποτέλεσμα να γίνει αποπνικτική η ατμόσφαιρα. Οι διαδηλωτές απάντησαν με πέτρες, ξύλα και μπουκάλια και οι αστυνομικοί χτυπούσαν με τον ίδιο τρόπο, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται διαρκώς οι συγκρούσεις και τραυματίες να μεταφέρονται για τις πρώτες βοήθειες είτε στο χώρο του Μετρο είτε σε νοσοκομεία.
Από την αρχή των συγκρούσεων τα ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα μέσα στην πλατεία Συντάγματος με φανερό στόχο να εκδιώξουν τους διαδηλωτές από τον περιβάλλοντα της Βουλής χώρο και να εκκενώσουν την πλατεία Συντάγματος. Λίγο πριν αρχίσει η ψηφοφορία από τα μεγάφωνα οι διαδηλωτές καλούσαν τους Αγανακτισμένους να μείνουν στην πλατεία, ουσιαστικά να την ανακαταλάβουν.
Την αναίτια χρήση βίας από την αστυνομία κατήγγειλαν με ανακοινώσεις τους το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Αριστερά ενώ σχολίσε ο ΛΑΟΣ.
Στόχος η τρομοκράτηση του λαού, καταγγέλλει το ΚΚΕ
Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ τονίζεται: «Σε διατεταγμένη υπηρεσία οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων και τα ΜΑΤ στρέφονται με αγριότητα και τόνους χημικών κατά της λαϊκής κινητοποίησης έξω από τη Βουλή. Βρίσκονται στην υπηρεσία της κυβέρνησης, υπηρετώντας το σχέδιο τρομοκράτησης του λαού και του λαϊκού κινήματος. Συμπληρώνουν με τον κατασταλτικό αυταρχισμό τον αισχρό εκβιασμό της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας. Η απάντηση στον κλιμακούμενο αυταρχισμό, στην άγρια επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα είναι η λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της εξουσίας των μονοπωλίων».
Προκλητική η επίθεση της αστυνομίας σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ
«Καταγγέλλουμε, αναφέρει το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ, την σημερινή πρωινή προκλητική και βάναυση επίθεση αστυνομικών δυνάμεων κατά διαδηλωτών που βρίσκονταν στην πλατεία Συντάγματος, στον Ευαγγελισμό και στο Καλλιμάρμαρο, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι του αντιπροέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στελέχους του ΣΥΝ Γιώργου Χαρίση καθώς και δεκάδων
πολιτών.
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τον αυταρχικό της κατήφορο και την καθιστούμε υπεύθυνη για τα αποτελέσματα που θα έχει αυτή η αντιδημοκρατική πρακτική και πολιτική της».
Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ για τους Αγανακτισμένους
Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

«Οι συγκεντρώσεις ήταν κατώτερες του αναμενομένου, είτε από την πολυήμερη κόπωση, είτε από τον φόβο των κουκουλοφόρων.
Κάποιοι αγνόησαν την πλατεία. Κάποιοι έπιασαν τα μηνύματά της.

Είναι σίγουρο ότι και η πλατεία έχει βγάλει τα δικά της συμπεράσματα.

Εχθρός μπορεί να είναι ένα μέρος του πολιτικού κόσμου, όχι όμως και η ίδια κοινωνία, μέλη της οποίας είναι οι αγανακτισμένοι».
Η ΔΗΜ.ΑΡ. για κουκουλοφόρους και χημικά
Η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τα επεισόδια των κουκουλοφόρων και την αλόγιστη χρήση χημικών αναφέρει:

"Η ανεξέλεγκτη δράση των κουκουλοφόρων και η αλόγιστη χρήση χημικών, υπονομεύουν ανοιχτά τις ειρηνικές κινητοποιήσεις των πολιτών. Η Δημοκρατική Αριστερά είναι σταθερά απέναντι σε κάθε εξτρεμιστική τακτική με τυφλές πράξεις βίας. Αποδοκιμάζει την υπερβολική και επικίνδυνη χρήση δακρυγόνων προς τους διαδηλωτές. Επισημαίνει, επίσης, την «ανεπάρκεια» της ελληνικής αστυνομίας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα ακραία στοιχεία που κινούνται στις παρυφές των διαδηλώσεων.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας ξεπέρασε κάθε όριο λογικής. Ελάχιστοι κουκουλοφόροι, μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας, μετέτρεψαν την πλατεία Συντάγματος σε βομβαρδισμένη περιοχή.

Η ολιγωρία της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι εξοργιστική. Φέρει ευθύνη και οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες, πριν είναι πολύ αργά.

Όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση η αγορά εξακολουθεί να παραλύει, η διεθνής εικόνα της χώρας μας αμαυρώνεται και οι πολίτες αγωνιούν.

Ας καταλάβουν όλοι, πως σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα, η Δημοκρατία, δεν μπορεί να υποκύπτει σε εκείνους που επιδιώκουν το χάος και την αναταραχή».
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...