Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ο εφιάλτης του Καραμανλή!


thumb

Οι περισσότεροι θα έχετε πληροφορηθεί τα μπινελίκια που άκουσε ο Παπακωνσταντίνου από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Αυτά που ακούστηκαν ήταν το κερασάκι στην τούρτα, αφού σηματοδοτούν μεν την οργή των βουλευτών οι οποίοι ανενημέρωτοι, παρατημένοι και άβουλοι αντιμετώπιζαν για μια ακόμα φορά το μπλαζέ ύφος του υπουργού Οικονομίας, αλλά το ουσιαστικό πολιτικό συμπέρασμα είναι άλλο και είναι πολύ πιο οδυνηρό, από την απαξίωση του συγκεκριμένου πολιτικού.
Είναι η διαπίστωση ότι το οικονομικό επιτελείο βρέθηκε πάλι απροετοίμαστο να παρουσιάσει με πειστικότητα τις θέσεις του για το πώς φτάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο, τι έφταιξε, τι δεν πήγε καλά και κυρίως να πείσει τους βουλευτές ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κινείται στην σωστή κατεύθυνση.
Αυτό έχει να κάνει με την πολιτική ανεπάρκεια και ανικανότητα συγκεκριμένων ανθρώπων, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους.
Όμως όταν 70 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ περνάνε γενεές δεκατέσσερις τον υπουργό Οικονομίας, το μισό υπουργικό συμβούλιο και σύσσωμη η αντιπολίτευση τον έχουν στο σκοπευτικό εδώ και καιρό, στις πλατείες χιλιάδες πολίτες πετάνε βελάκια στις φωτογραφίες του, ο ίδιος κάνει ότι δεν τρέχει τίποτα και ο Πρωθυπουργός σκέπτεται ακόμα να τον κρατήσει σε περίπτωση ανασχηματισμού, τότε αυτό
λέγεται πολιτικός παραλογισμός.
Αν αυτό συνεχιστεί, τότε φαίνεται ότι ο Παπανδρέου δεν έχει κατανοήσει ότι ο σκληρός πυρήνας της ηθικής του υπεροχής έχει διαλυθεί.
Είναι δυστυχώς, τα ίδια σημάδια που έδειχνε ο Καραμανλής το 2008 και είδατε που φτάσαμε.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Debate ΠΑΣΟΚ: Πώς είδε την τηλεμαχία το twitter – Τα καυστικά σχόλια και ποιός κέρδισε τις εντυπώσεις

Μετά την 3ωρη τηλεμαχία των έξι υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ , το twitter πήρε… φωτιά από σχόλια. Το debate ήταν (και είναι και σήμε...