Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ποιος πληρώνει


Μου έβγαλαν το λάδι οι φίλοι, µου χάλασαν τη βραδιά, αλλά µε έπεισαν: δεν πληρώνω ποτέ ξανά περαίωση και έκτακτη εισφορά. Ανήκω στη µικρή παρέα των µεγάλων κορόιδων, των σταθερών και µόνιµων πελατών της Εφορίας. Μήνας µπαίνει µήνας βγαίνει, πληρώνω κανονικά φόρους στην πηγή και στο τέλοςτου χρόνου δίνω ό,τι κατάφερα να αποταµιεύσω. Και µόλις επιχειρήσω να βγάλω το κεφάλι από το νερό αρχίζουν οι πατηµασιές, χωρίς ανάσα. Από την έκτακτη εισφορά στην περαίωση και πάλι από την αρχή
«Εχεις κάτι να κρύψεις καιφοβάσαι;». «Οχι». «Τότε γιατί πληρώνεις τα “χαράτσια”;», µου λέει µε θυµό ο παλιός συµµαθητής µου που είναι λογιστής. Τύποι σαν εσένα, τους δίνουν πάντα στο πιάτο την εύκολη λύση.

Οσο συνεχίζουν τα ίδια κορόιδα να πληρώνουν αδιαµαρτύρητα ό,τι τους ζητούν, ποτέ καµία κυβέρνηση δεν θα αποφασίσει να βάλει χέρι στους φοροφυγάδες.

Ετσι λοιπόν, στην ταβέρνα, έµαθα ότι το κίνηµα «∆εν πληρώνω» δεν είναι πλέον µια παρέα που κλείνει τα διόδια για δυο – τρεις ώρες, αλλά µια µεγάλη πλειονότητα οργισµένων ιδιωτικών υπαλλήλων και σοβαρών µικρών επαγγελµατιών, οι οποίοι οργανώνονται στο ∆ιαδίκτυο και έχουν αποφασίσει να απαντούν στις προειδοποιήσεις της Εφορίας µε εξώδικα.


Είναι προφανές ότι η πόρτα του φρενοκοµείου µόλις άνοιξε. Εάν το υπουργείο Οικονοµικών φέρε ιγια ψήφιση όλα τα νέα µέτρα µε τα οποία µας απειλεί, όχι µόνο δεν θα εισπράξει αυτά που προσδοκά, αλλά θα οδηγήσει τους πολίτες σε επικίνδυνα µονοπάτια. Ο νοών νοείτω.
politismos politis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: «Αγριεύει» η σύγκρουση των υποψηφίων – Τα «όπλα» τους πριν από το debate

Κάθε μέρα και πιο έντονη είναι η πολιτική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους πρόεδρους του Κινήματος να «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους πρι...