Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Κουβέλης: δίκαιο το φορολογικό νομοσχέδιο


"Το φορολογικό νομοσχέδιο, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε σήμερα στη Βουλή, περιέχει ουσιαστικές, αλλά και δίκαιες διατάξεις", δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον υπουργό Αντώνη Μανιτάκη. Ο κ. Κουβέλης συμπλήρωσε ότι το νομοσχέδιο "αντιμετωπίζει με δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα ζητήματα που έχουν σχέση με τη φοροδιαφυγή", ωστόσο έσπευσε να επισημάνει ότι η ΔΗΜΑΡ "έχει επιμέρους επιφυλάξεις για κάποιες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου, τις οποίες και θα αναδείξει κατά τη συζήτηση στη Βουλή".
Όσον αφορά στο έργο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Μανιτάκης τόνισε ότι "αν
όλοι καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η ανακατανομή του προσωπικού στη δημόσια διοίκηση, εάν όλοι οι φορείς συνεργήσουν, αν οι δημόσιοι υπάλληλοι συναισθανθούν αυτή τη στιγμή την ευθύνη που έχουν απέναντι στη χώρα και συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικό είναι το έργο που επιτελούν, πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με το σχέδιο της κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων".
Από την πλευρά του, ο κ. Κουβέλης, αφού δήλωσε ότι "το έργο που επιτελείται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι εξαιρετικά σημαντικό και πως η ΔΗΜΑΡ στηρίζει τη διοικητική μεταρρύθμιση" τόνισε ότι "είναι αναγκαίο, για να εξασφαλιστεί ο εξορθολογισμός της δημόσιας διοίκησης, μιας δημόσιας διοίκησης όπως την διεκδικούμε, ενταγμένη στην υπηρεσία του ελληνικού λαού, συνδεδεμένη αναμφισβήτητα με την αποτελεσματικότητα του κράτους, να προχωρήσουν οι αξιολογήσεις δομών και ικανοτήτων, όπως και οι προωθούμενες συγχωνεύσεις που υπηρετούν τον εξορθολογισμό και την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης προς όφελος του ελληνικού λαού".
city press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κοινωνική σαπίλα και πολιτική αδράνεια

Αν επιχειρήσει κάποιος να απεγκλωβιστεί από την ελληνική πολιτική επικαιρότητα (δεν είναι και πολύ δύσκολο) και παρατηρήσει το ευρύτερο περι...