Ειδικότερα, από τη ΝΔ θα συμμετέχουν 5 βουλευτές, από τον ΣΥΡΙΖΑ 3 ενώ από ένα βουλευτή θα έχουν τα υπόλοιπα κόμματα, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Αν.ΕΛ., Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.
Η συναινετική λύση να συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή 13 αντί 15 βουλευτές, όπως είχε αρχικά αποφασίσει η Ολομέλεια της Βουλής, αποφασίστηκε μετά από ενστάσεις που είχε εκφράσει ο
ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καταγγέλλοντας ότι δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες ως προς την αναλογική συμμετοχή της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων.
Μετά από διαρκείς διαβουλεύσεις του κ. Μεϊμαράκη με όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων, κατέληξαν στη συναινετική λύση να μειωθεί κατά ένα βουλευτή η εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ και να μην εκπροσωπηθούν οι ανεξάρτητοι βουλευτές.
Από το γραφείο τύπου του κ. Μεϊμαράκη τονίστηκε ότι «η λύση αυτή είναι απόλυτα σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής και δεν αφήνει κανένα περιθώριο στο πρώην υπουργό Οικονομικών, αν ενδεχομένως παραπεμφθεί, να προσβάλει την νομιμότητα της σύνθεσης της Προανακριτικής».
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ προτείνει για μέλη στην Προανακριτική, τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Άδωνη Γεωργιάδη, τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη και τον Κωνσταντίνο Κουτσογιαννακόπουλο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ την Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Θοδωρή Δρίτσα και τον Σταύρο Κοντονή.
Το ΠΑΣΟΚ τον Παναγιώτη Ρήγα, η ΔΗ.ΜΑΡ τον Βασίλη Οικονόμου, οι Αν.Ελ. τον Βασίλη Καπερνάρο, η Χρυσή Αυγή τον Ηλία Κασιδιάρη και το ΚΚΕ τον Σπύρο Χαλβατζή.
Matrix 24