Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Πάνω από 150.000 ευρώ για 170 νέα λάπτοπ των βουλευτών

pano-apo-150000-eyro-gia-170-nea-laptop-ton-voyleyton
Φορητούς υπολογιστές στους νεοεκλεγέντες βουλευτές έδωσε την εβδομάδα που μας πέρασε η Βουλή, στο πλαίσιο της διευκόλυνσης του κοινοβουλευτικού τους έργου, όπως ορίζει ο Κανονισμός.

Το συνολικό κόστος έφτασε τα 150.000 ευρώ για περίπου 170 φορητούς υπολογιστές, ενώ έρχεται και νέα παραγγελία για τους εκτυπωτές που θα συνοδεύσουν τους υπολογιστές.

Σύμφωνα με ττο «Έθνος», οι απορίες και οι απαιτήσεις των νεαρών βουλευτών ήταν αρκετές για να προκαλέσουν την οργή των υπαλλήλων της Βουλής, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα αυτιά τους.
Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε από βουλευτή, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε γιατί ο υπολογιστής δεν έπαιζε
ταινίες blue -ray, ενώ το δεύτερο από άλλον, ο οποίος ρωτούσε σε τι χρώμα διατίθενται οι υπολογιστές. Άλλος πάλι, πέταξε σε κάδο απορριμμάτων του πάρκινγκ της Βουλής, το κουτί του υπολογιστή, που μέσα περιείχε το τροφοδοτικό, χωρίς το οποίο ο υπολογιστής δεν έχει τη δυνατότητα, όπως είναι λογικό, να λειτουργήσει πλέον.

Ακόμα και σε αυτή τη διαδικασία πάντως υπήρξαν συγκεκριμένες υπηρεσίες της Βουλής που τα έκαναν μαντάρα. Έτσι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήραν λάπτοπ, αφού η αρμόδια υπηρεσία, απλά το... ξέχασε.


Αυτό πάντως που προκαλεί εντύπωση είναι η δήλωση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Β. Μεϊμαράκη Τάκη Κάμπρα, ο οποίος στις ενστάσεις δημοσιογράφων ότι ακόμα και τα 825 ευρώ είναι πολλά για την αγορά των εν λόγω υπολογιστών, απάντησε: «Επί προεδρίας Μπενάκη και Σιούφα δαπανούσε για κάθε νεοεκλεγέντα βουλευτή περισσότερα από 4.500 ευρώ για έναν φορητό υπολογιστή, έναν σταθερό, ένα φαξ και ένα πολυμηχάνημα».
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...