Επίσης τα δύο κόμματα εμφανίζονται ισοδύναμα στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος με 28% και ακολουθεί η ΝΔ με 27,8%.
Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, η Ν.Δ. χάνει μία μονάδα περίπου στην πρόθεση ψήφου (από 19,6% σε
18,7%), ο ΣΥΡΙΖΑ δύο μονάδες, όσες και το ΠΑΣΟΚ (από 7,3% σε 5,2&) και η ΔΗΜΑΡ μία (από 4,8% σε 3,8%).
Επίσης για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση -από τότε που προέκυψε η οικονομική κρίση- η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (62%) δηλώνει ότι η χώρα θα αποφύγει τη χρεοκοπία. Η “αισιοδοξία” των πολιτών αυξήθηκε κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Σε ότι αφορά την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα, η οποία αποτυπώνεται στην άποψη που έχουν για το Κοινοβούλιο, η κατάσταση επιδεινώνεται, καθώς οι πολίτες σε μια κλίμακα από το 0 έως το 10, το αξιολογούν στο 2,6. Μάλιστα το 37% των ερωτηθέντων, το αξιολογούν στο απόλυτο 0.
Όσο για τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, αυτή παραμένει στα ίδια περίπου επίπεδα του Σεπτεμβρίου με τον Φώτη Κουβέλη να διατηρεί την πρωτιά με 46% θετικές γνώμες, αλλά φθίνουσα τροχιά.
Ανάλογη πορεία ακολουθούν και οι άλλοι αρχηγοί, με εξαίρεση την γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που έχει αυξημένα ποσοστά σε σχέση με το Φθινόπωρο.
Matrix.gr