Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

Αλλάζει το φορολογικό για τους πλούσιους ο Ολάντ στη Γαλλία


Η γαλλική κυβέρνηση  πρόκειται να παρουσιάσει «σε ένα μήνα το αργότερο» νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τα πολύ υψηλά εισοδήματα, το οποίο θα αντικαθιστά αυτό το οποίο είχε απορρίψει τον Δεκέμβριο το Συνταγματικό Συμβούλιο (σ.σ. που έχει ρόλο συνταγματικού δικαστηρίου), ανακοίνωσε την Παρασκευή το Ματινιόn

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, «η κυβέρνηση επεξεργάζεται πολλές εκδοχές του νομοσχεδίου», ώστε αυτό «να έχει νομική εγκυρότητα αλλά και να αποφέρει ισοδύναμο αποτέλεσμα» με το φορολογικό νομοσχέδιο που απέρριψε το Συνταγματικό Συμβούλιο.


Το Συνταγματικό Συμβούλιο, αιτιολογώντας την απόφασή του να απορρίψει το νομοσχέδιο χαρακτηρίζοντάς το αντισυνταγματικό, είχε αποφανθεί ότι ο συντελεστής 75% στόχευε επιλεκτικά φορολογούμενους με ετήσιο εισόδημα άνω του εκατομμυρίου ευρώ, όχι νοικοκυριά.

Ο υπουργός αρμόδιος για τις Σχέσεις με το Κοινοβούλιο, Αλέν Βινταλίς, επιβεβαίωσε ότι στο στάδιο αυτό η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό μελετά πολλές εκδοχές του νομοσχεδίου αυτού, παραδείγματος χάρη τα πολύ υψηλά εισοδήματα να φορολογούνται «στην πηγή» ή, όπως επιχειρηματολόγησε το Συνταγματικό Συμβούλιο τα εισοδήματα να φορολογούνται στο επίπεδο νοικοκυριού.
TO BHMA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μέτρα υπάρχουν, η εμπιστοσύνη χάθηκε… – Η Ελλάδα «συζητά» απειλούμενη καθημερινά από την Τουρκία

του Δημήτρη Μηλάκα Την ερχόμενη βδομάδα, από τις 17 μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου, αρμόδιες επιτροπές από Ελλάδα και Τουρκία θα συζητήσουν ...