Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Ντ. Μπακογιάννη: Αναποτελεσματική και λάθος η φορολογική πολιτική

 Αναποτελεσματική και λάθος η φορολογική πολιτική, ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη
Για αναποτελεσματική και λάθος φορολογική πολιτική που πρέπει να αλλάξει έκανε λόγο η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εξέφρασε την αντίθεσή της στην αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Όπως ανέφερε, «δεν καταλαβαίνουν παρά νούμερα οι τροϊκανοί. Τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που προσδοκούσαμε από την είσπραξη του φόρου. Η φορολογική πολιτική που ακολουθείται είναι εξόντωση στον έντιμο Έλληνα φορολογούμενο, ενώ ταυτόχρονα κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια πέφτει στο κενό. Πρέπει να αλλάξουμε φορολογική πολιτική. Να διαπραγματευτούμε με την τρόϊκα μια άλλη πολιτική υπέρ της μείωσης των φορολογικών συντελεστών».
Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε ότι τα έσοδα
από τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης αυξήθηκαν κατά 65% το τελευταίο τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου σε σχέση με το αντίστοιχο του 2011. Συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο αυξήθηκαν κατά 115%, ενώ τα συνολικά έσοδα για το 2012 ανήλθαν στα 120 εκατομμύρια ευρώ. Απέδωσε, δε, τη χαμηλή κατανάλωση στην αποθεματοποίηση που επηρέασε τη ζήτηση. Αναφερόμενος στην περιορισμένη απορρόφηση του επιδόματος θέρμανσης, τόνισε πως από τα 80 εκατομμύρια που είχαν προϋπολογιστεί διατέθηκαν μόνο 6,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δόθηκαν και 7 εκατομμύρια ευρώ σε σχολικές μονάδες για τη θέρμανση των παιδιών.
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βαρουφάκης για σκανδαλολογία: Όλοι γνωρίζουν - Θα ήθελα να είχαμε FBI στην Ελλάδα

Καυστικός σχετικά με την σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών, αλλά και τη γενικότερη αντιμετώπιση σκανδάλων στην Ελλάδα, εμφανίστηκε, μιλώντ...