Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι έστειλε μαϊμού στο Διάστημα


Η κρατική τηλεόραση του Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι η Τεχεράνη έστειλε επιτυχώς μια μαϊμού στο Διάστημα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Tehran TV, η μαϊμού επέβαινε σε πύραυλο και επέστρεψε σώα στη Γη. Η αποστολή έρχεται να επιβεβαιώσει τις φιλοδοξίες του Ιράν για την ανάπτυξη διαστημικού προγράμματος, γεγονός το οποίο αναμένεται να οξύνει τις γεωπολιτικές εντάσεις στην περιοχή.

Την είδηση μετέδωσε εκτός από την Tehran TV και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η μαϊμού επέβαινε σε έναν πύραυλο «Πιστάμ» («Εξερευνητή») και έφθασε σε υψόμετρο 120 χλμ. από την επιφάνεια της Γης. Δεν δόθηκαν άλλες πληροφορίες εκτός από το ότι η
μαϊμού επέστρεψε ασφαλής.

Η Τεχερανη έχει κατά καιρούς δηλώσει ότι σκοπεύει να στείλει άνθρωπο στο Διάστημα τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου διαστημικού προγράμματος.
Το 2010 είχε ανακοινώσει ότι είχε στείλει πύραυλο στο Διάστημα με ένα ποντίκι.
Τόσο το Ισραήλ όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν ότι η τεχνολογία που αναπτύσσεται για το διαστημικό πρόγραμμα του Ιράν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πυράυλους μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.
TA NEA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...