Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει το νέο χτύπημα



Αμέσως μετά την έκρηξη της βόμβας στο εμπορικό κέντρο «The Mall», στο Μαρούσι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην Κατεχάκη, ενώ προηγήθηκε ενημέρωση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για την έκρηξη της βόμβας και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καθώς και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.
«Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος εξερράγη σήμερα το πρωί σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο, δεν στόχευε μόνο το συγκεκριμένο κτήριο. Στόχευε τη δημοκρατική ομαλότητα,
την κοινωνική ειρήνη και την προοπτική για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας», αναφέρει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σχετικά με την έκρηξη στο Mall.

«Η ώρα αυτή είναι ώρα κρίσης για όλους. Δεν αρκεί η φραστική καταδίκη του συγκεκριμένου συμβάντος. Απαιτείται απόλυτη απομόνωση της βίας και της τρομοκρατίας από τον πολιτικό κόσμο, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις. Το μήνυμα πρέπει να είναι ένα: η Δημοκρατία μας ούτε πτοείται ούτε τρομοκρατείται», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό το γεγονός ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα που στο συγκεκριμένο χώρο υπάρχουν παιδιά.

«Τέτοιες ενέργειες πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα και προσπαθούν να το αποσταθεροποιήσουν. Η δημοκρατία δεν φοβάται την τρομοκρατία, τέτοιες ενέργειες δεν θα κάμψουν το ηθικό και το φρόνημα κανενός» σχολίασε στον Σκάι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, καταδικάζοντας την επίθεση.

Το περιστατικό καταδίκασαν επίσης, με δηλώσεις τους στον Σκάι, οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Τασούλας και του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς.

Σε αναρτησή του στο twitter, ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε: «Πόσο άρρωστοι πρέπει να είναι κάποιοι για να βάλουν βόμβα σε δημόσιο χώρο, διακινδυνεύοντας ζωές αθώων; Ζήτω η ΆκραΑριστερά... ντροπή!».

Την καταδίκη τους για την βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο The Mall εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ.

«Η σημερινή εγκληματική ενέργεια αποτελεί πράξη τυφλής βίας και μάλιστα σε ένα χώρο που υπήρχαν μικρά παιδιά. Η τρομοκρατία, πλέον, απειλεί την κοινωνία» αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά «Είναι μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια. Εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού και προσφέρει υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής και τρομοκράτησης του λαού» τονίζει το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

ΣΥΡΙΖΑ: Απομόνωση τέτοιων ενεργειών χωρίς συμψηφισμούς

Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ με ανακοίνωσή του «καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια στο εμπορικό κέντρο THE MALL στο Μαρούσι. Αποτελεί κεκτημένο των πολιτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου η καταδίκη των τρομοκρατικών και τυφλών πράξεων βίας . Η απομόνωση τέτοιων ενεργειών χωρίς συμψηφισμούς, πολιτικές σκοπιμότητες και επικίνδυνες ερμηνείες αποτελεί την ενδεδειγμένη στάση».

Καταδίκη της επίθεσης στο The Mall από ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΧΑ

Στην καταδίκη της βομβιστικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο The Mall προχώρησαν ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή.

«Η σημερινή βομβιστική επίθεση στο The Mall, σε ένα χώρο που πολλοί πολίτες, κυρίως νέοι, επιλέγουν για την κυριακάτικη βόλτα τους, δείχνει ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο είδος τρομοκρατίας που όχι απλά επιλέγει συμβολικούς στόχους, αλλά επιδιώκει νεκρούς και αίμα» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, καταδικάζει τη «δολοφονική επίθεση» και «προειδοποιεί όλους όσους επιδιώκουν να βυθίσουν τη χώρα στο χάος ότι δεν θα τα καταφέρουν. Η Πολιτεία θα αντιδράσει».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενημερώθηκε σχετικά από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια.

Από την πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Δημόσιας Τάξης, βουλευτής Β’ Αθηνών Β. Καπερνάρος αναφέρει ότι «Η κυβέρνηση καλείται τώρα, αφού απέτυχε στην προληπτική της δράση, να επέμβει κατασταλτικά και να προστατεύσει τους Έλληνες Πολίτες από τις συνεχιζόμενες εγκληματικές ενέργειες ακραίων στοιχείων, που καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας.

Όταν την πατρίδα μας την τραυματίζουν η αλλοδαπή και η ημεδαπή τρόικα, δεν χρειάζονται τέτοια χτυπήματα, που αποπροσανατολίζουν και κυρίως προβληματίζουν» προσθέτει ο κ. Καπερνάρος.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής, «Οι αριστεροί τρομοκράτες έδειξαν σήμερα το αληθινό δολοφονικό τους πρόσωπο, στρεφόμενοι κατά της κοινωνίας και τραυματίζοντας αθώους συμπολίτες μας. Η κυβέρνηση» προσθέτει, πρέπει «να αφήσει τα ευχολόγια και τις λεκτικές καταδίκες και να προβεί άμεσα στη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των τρομοκρατών».

Δήλωση Κεφαλογιάννη για την επίθεση στο Mall
Η ΝΔ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη σημερινή βομβιστική επίθεση σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας.
"Αποτελεί εγκληματική ενέργεια που στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας.
Είναι έκρηξη τυφλής βίας αδίστακτων τρομοκρατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και των παιδιών τους.
Η κοινωνία θα τους απομονώσει, η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Κεφαλογιάννης.
proto thema online 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...