Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Ήθος και ζαρντινιέρα

Photo: Konstantinos Tsakalidis / Fosphotos.com
Δύο περιστατικά εντελώς διαφορετικά το ένα με το άλλο. Στο πρώτο, οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης στα Πετράλωνα που δέχθηκαν την κλήση για την δολοφονία του Πακιστανού. Αξιοποιώντας κατάλληλα τις μαρτυρίες των κατοίκων και τις οδηγίες από τα Κεντρικά εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες. Γρήγορα, άμεσα και αποτελεσματικά. Το μήνυμα που έστειλαν οι δύο αυτοί Αστυνομικοί είναι σαφές. Δεν είναι όλοι στην ΕΛ.ΑΣ διεφθαρμένοι, έμποροι ναρκωτικών ή φίλοι της Χ.Α που κάνουν τα στραβά μάτια. Με κίνδυνο της ζωής τους κάθε ημέρα έρχονται αντιμέτωποι με σκληρούς κακοποιούς αλλά και ψυχοπαθείς τύπους. Αν τα περιπολικά στην Ελλάδα είχαν ενσωματωμένες κάμερες, όπως στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, θα είχε πολύ ενδαφέρον να βλέπαμε όλο το υλικό από
την δολοφονία του άτυχου μετανάστη.
Στο δεύτερο περιστατικό τώρα, όπου όλα ξεκίνησαν από το υλικό που κατέγραψε μια δημοσογραφική κάμερα. Η πλειοψηφία των αστυνομικών στην υπόθεση της Ζαρντινιέρας «Τσάκ Νόρις» αθωώθηκε από το Εφετείο. Ας υπάρχει το αποδεικτικό υλικό. Περί τους δέκα αστυνομικούς με πολιτικά να «τσουβαλιάζουν» χωρίς οίκτο έναν νεαρό. Ο οποίος θα μπορούσε να είχε συμμετοχή στα επεισόδια. Ακόμη και έτσι αν ήταν, που δεν ήταν, δεν υπήρχε κανένας λόγος να τον κακοποιήσουν όπως τον κακοποίησαν.
Μεταξύ άλλων, υποστήριξαν πως ο Κύπριος φοιτητής «αντιστάθηκε και αντιδρούσε» κατά τη στιγμή της προσαγωγής. Όπως όλοι θυμόμαστε, «αντίσταση» είναι να κάνεις το λάθος και να τρέξεις επειδή σώνει και καλά θέλουν να σε συλλάβουν για να μην γυρίσουν με «άδεια χέρια» στην υπηρεσία. «Αντίσταση» είναι να καλείς σε βοήθεια. «Αντίσταση» είναι να μετράς τις κλωτσιές και τις μπουνιές που πέφτουν βροχή από όλες τις κατευθύνσεις. «Αντίσταση» είναι να σε πετούν και να πέφτεις με τα μούτρα επάνω σε μια ζαρντινιέρα. Ζαρντινιέρα, η οποία στο τέλος θα κατηγορηθεί για όλα τα δεινά του φοιτητή.
Δεν θέλω και δεν έχει καμία σημασία να κρίνω την απόφαση του Δικαστηρίου. Σκέφτομαι μόνο πως θα ερμηνεύσουν αυτή την απόφαση οι Έλληνες αστυνομικοί. Ένστολοι και μη. Εύχομαι και ελπίζω όχι με την λάθος ερμηνεία. Αυτή που τους θέλει να αθωώνονται πανηγυρικά για αδικήματα, που σε άλλες χώρες αν δεν οδηγηθούν στην φυλακή, τουλάχιστον απολύονται με συνοπτικές διαδικασίες.
protagon.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιοι δικαιούνται κουπόνια για δωρεάν διακοπές

Την παροχή φορολογικών κινήτρων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις προκειμένου να παρέχουν στους εργαζομένους τους εταιρικά κουπόνια για να πάνε...