Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Ζ. Γεωργαντά: Όλα τα μνημόνια έγιναν με βάση το φουσκωμένο έλλειμμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ.!

Ζ. Γεωργαντά: Όλα τα μνημόνια έγιναν με βάση το φουσκωμένο έλλειμμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ.!
Σοβαρότατες καταγγελίες σχετικά με το πώς λειτουργούσε η ΕΛ.ΣΤΑΤ. και τι ρόλο έπαιξε το διογκωμένο έλλειμμα που παρουσίασε το 2009 στη μετέπειτα εξέλιξη των πραγμάτων, έκανε η καθηγήτρια Οικονομετρίας και πρώην μέλος του δ.σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ., Ζωή Γεωργαντά. Μάλιστα, σε δηλώσεις που έκανε με αφορμή το αίτημα έκανε λόγο για άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και δυο ακόμα μελών της, για την υπόθεση του διογκωμένου ελλείμματος του 2009, η κ. Γεωργαντά έκανε λόγο για «έγκλημα που ισοδυναμεί με εθνική προδοσία»!
Η κ. Γεωργαντά, με δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», είπε ότι οι ψευδείς βεβαιώσεις για ένα φουσκωμένο έλλειμμα ζημίωσαν τουλάχιστον με 28 δισ ευρώ το κράτος.
Ανέφερε επίσης ότι όλα τα μνημόνια έγιναν «με βάση αυτά στοιχεία που δημοσίευσε ο κ. Γεωργίου και έστειλε στη Eurostat», ενώ επίσης εκτίμησε ότι ο κ. Γεωργίου είχε πολιτική εντολή να κάνει κάτι τέτοιο: «Φαντάζομαι ότι είχε πολιτική εντολή και πρέπει να το πει, γιατί απ’ ότι έχω καταλάβει ο κ. Γεωργίου δεν καταλαβαίνει τη στατιστική», τόνισε.
Αναφερόμενη στον επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ράντερμαχερ είπε: «Έχουμε αποδείξεις ότι μας προέτρεπε να μην εκτελούμε το καθήκον μας και να υπογράψουμε αυτές τις ψευδείς βεβαιώσεις. Χαίρομαι γιατί υπερίσχυσε η εντιμότητα για να μην διαπράξουμε αυτά τα εγκλήματα και να μην είμαστε κι εμείς κατηγορούμενοι».
Η κ. Γεωργαντά επέρριψε ευθύνες και στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, για τον οποίο είπε ότι «μας παρότρυνε όταν μας έλεγε ‘δεν θα μιλάτε και θα εκτελείτε ότι λέει ο κ. Γεωργίου και ο κ. Ραντερμάχερ’».
Σημείωσε, ακόμη, ότι «είναι εγκληματικά αυτά τα πράγματα και επισύρουν ποινικές ευθύνες. Δηλαδή μας παρότρυνε να μην εκτελέσουμε το υπηρεσιακό μας καθήκον».
Παράλληλα, άφησε αιχμές τόσο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όσο και για τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου: «Βεβαίως γνώριζε ο κ. Παπανδρέου και τήρησε σιγή ιχθύος. Πιστεύω ότι είναι και αυτός υπεύθυνος», και είπε ότι είχε ενημερώσει τον πρώην πρωθυπουργό μέσω του αδελφού του Αντρίκου ενώ του είχε στείλει και μηνύματα.

«Το έλλειμμα ήταν μονοψήφιο πριν μπούμε στο μηχανισμό στήριξης»!
Η κυρία Γεωργαντά εξέφρασε ακόμη τη βεβαιότητα ότι πριν μπούμε στο μηχανισμό στήριξης το έλλειμμα ήταν μονοψήφιο. «Η μόνη επιστημονική μέθοδος που θα μπορούσαν να μας βάλουν στα μνημόνια ήταν ένα διογκωμένο έλλειμμα. Έβαλαν το δικό τους άνθρωπο και μας εξουδετέρωσαν με την πρώτη αμφισβήτηση. Μέχρι που μας απέλυσε ο κ. Βενιζέλος».
«Όσα είπα στη εξεταστική, η Βουλή τα αγνόησε. Η δικαιοσύνη έδειξε σήμερα ότι μελέτησε ενδελεχώς τα πράγματα και δεν επηρεάζεται», κατέληξε η Ζωή Γεωργαντά.
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έκτακτο επίδομα άνω των 500 ευρώ σε εργαζομένους

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε έως 400.00 εργαζομένους του τουρισμού και του επισιτισμού σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση το φθινόπωρο προκε...