Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Κοινή γραμμή Ρομπάι - Μπαρόζο: ˮΤα χειρότερα τα αφήσαμε πίσω μαςˮ
«Τα χειρότερα είναι πίσω μας» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπέι, σε ομιλία του για την οικονομική κρίση σε κοινή συνεδρίαση των εθνικών κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο Χ. Ρομπέι τόνισε ότι «το ευρώ είναι δρόμος χωρίς επιστροφή» και υπογράμμισε ότι βελτιώνεται πλέον η κατάσταση κυρίως στις χώρες που βρέθηκαν την τελευταία τριετία υπό πίεση. «Στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία η δημοσιονομική κατάσταση είναι υγιέστερη, οι εξαγωγές αυξάνονται και το κόστος δανεισμού μειώνεται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χ. Ρομπέϊ, ο οποίος επέμεινε όμως, ότι πολλά πρέπει ακόμη να γίνουν για να υπάρξει πλήρης σταθεροποίηση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το 2012 ήταν «καμπή» στην αντιμετώπιση της κρίσης και απέδειξε ότι η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη είναι αλληλένδετες.


Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, δήλωσε ότι όσοι προέβλεπαν τη διάλυση του ευρώ αποδείχθηκε ότι έκαναν λάθος και τόνισε ότι οι επώδυνες προσπάθειες που καταβάλλονται σε εθνικό επίπεδο με στόχο τη σταθεροποίηση δεν είναι μάταιες και θα αποδώσουν καρπούς. Επισήμανε επίσης ότι η κατάσταση της ανεργίας, κυρίως των νέων, που σε 12 από τα 27 κράτη- μέλη υπερβαίνει το 25% είναι αντικείμενο έντονου προβληματισμού, ενώ η κοινωνική κατάσταση σε πολλά κράτη προκαλεί μεγάλη ανησυχία.
metarithmisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανασφάλεια στον ΕΟΔΥ: Φόβοι για «κύμα» της πανδημίας στην Ελλάδα

Σε «κόκκινο συναγερμό» φαίνεται ότι τίθεται ο ΕΟΔΥ καθώς κατά τα φαινόμενα, και μάλιστα ίσως και νωρίτερα από το αναμενόμενο, το δεύτερο κύμ...