Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Αίγυπτος: Επτά νεκροί και 450 τραυματίες από τις συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία


Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 450 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές κατά το ισλαμικού καθεστώτος και τις δυνάμεις της τάξης στην Αίγυπτο, χθες, δεύτερη επέτειο της λαϊκής εξέγερσης που οδήγησε στην πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ.

Ο Πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι απηύθυνε έκκληση στους συμπατριώτες του να «απορρίψουν τη βία στα λόγια και στις πράξεις τους» και υποσχέθηκε πως αυτοί που ευθύνονται για τις φονικές συγκρούσεις θα προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
 
Επτά άνθρωποι έχασαν στη ζωή τους--έξι στο Σουέζ και ένας στην Ισμαϊλίγια--και περισσότεροι από 450 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις σε 12 περιφέρειες της Αιγύπτου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.
 
Ο Μόρσι δήλωσε πως ανάμεσα στα θύματα είναι και αστυνομικοί, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως οι τραυματίες είναι 95.
Στρατιώτες και ελαφρά τεθωρακισμένα αναπτύχθηκαν στο Σουέζ για να προστατεύσουν τα κρατικά κτίρια-αστυνομία και κυβερνείο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και πηγές των δυνάμεων
ασφαλείας. 

Σήμερα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αναζωπύρωσης των συγκρούσεων μετά τη δίκη για την τραγωδία στο Πορτ Σάιντ, όταν περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα.  

Τουλάχιστον 21 από τους 73 κατηγορούμενους στη δίκη για την ποδοσφαιρική τραγωδία καταδικάστηκαν σε θάνατο. 

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν μετά την καταδίκη σε θάνατο των 21 από τους κατηγορούμενους.

Οι αστυνομικοί σκοτώθηκαν από σφαίρες. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν συγγενείς αυτών που καταδικάστηκαν σε θάνατο προσπάθησαν να εισβάλουν σε φυλακή που κρατούνται οι τελευταίοι.

Άγνωστοι άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Αστυνομικά οχήματα αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, ενώ τα βίαια επεισόδια επεκτάθηκαν στους δρόμους γύρω από τη φυλακή. 

Την 1η Φεβρουαρίου 2012, μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα εκατοντάδες οπαδοί των ομάδων Αλ-Αχλί και Αλ-Μάσρι ενεπλάκησαν σε βίαια επεισόδια με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 74 άνθρωποι.
TA NEA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...