Σε συμφωνία κατέληξαν αργά το απόγευμα η διοίκηση με τους εργαζόμενους του «νέου» Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε νωρίς το πρωι στο θέμα της υπογραφής των νέων συμβάσεων.
Σημείο τριβής αποτέλεσαν οι ατομικές συμβάσεις τις οποίες κλήθηκαν να υπογράψουν οι εργαζόμενοι, κάτι που όπως κατήγγειλαν αποτέλεσε «ωμή παραβίαση όσων συμφωνήθηκαν το Σάββατο 19/01/2013, μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών, του ΤΧΣ, της Διοίκησης του νέου ΤΤ, της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων». Μάλιστα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αποχώρησαν από τις συζητήσεις προαναγγέλλοντας δυναμικές κινητοποιήσεις.
Τελικά με παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομικών οι δυο πλευρές επέστρεψαν στο τραπέζι των συζητήσεων και τελικά συμφώνησαν.
Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Νέου Τ.Τ. τονίζεται:

«Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθησαν οι συζητήσεις μεταξύ της Διοίκησης της «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε.» και των εργαζομένων. Τα θέματα που ετέθησαν επιλύθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ολοκληρώθηκε η κατάρτιση των Συμβάσεων Εργασίας για όλο το προσωπικό.
Μετά και από τα παραπάνω επιτυγχάνεται η πλήρης λειτουργία της Νέας Τράπεζας, η οποία με τη βοήθεια όλων και με δουλειά της Διοίκησης και του προσωπικού της θα μπορέσει να επικεντρωθεί στο έργο της.
Η Διοίκηση της «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε.» θέλει να ευχαριστήσει, για μία ακόμα φορά, τους εργαζόμενους και όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχή κατάληξη αυτών των προσπαθειών».
Matrix 24