Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση για τα «μεγάλα ανοιχτά μέτωπα» στο ΕΣΥ

Συνάντηση για τα «μεγάλα ανοιχτά μέτωπα» στο ΕΣΥ

Για την κατάσταση και τα «μεγάλα ανοικτά μέτωπα» στον χώρο της υγείας, ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, σε συνάντηση που είχαν στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, στην οδό Ιπποκράτους.

Στις δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «το μήνυμά μας είναι πάρα πολύ καθαρό, ο στόχος είναι σαφής, η συστράτευση απόλυτη και η ταχύτητα με την οποία θα κινηθούμε - αυτό θέλουμε από την κυβέρνηση και ξέρουμε ότι ο υπουργός θα κάνει ό,τι μπορεί - πρέπει να είναι η μέγιστη δυνατή».


Ο κ. Λυκουρέντζος μίλησε για «ουσιαστική, παραγωγική συνεργασία» ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο για τις «πολλές, χρήσιμες ιδέες με τις οποίες ενισχύει την κυβερνητική προσπάθεια, ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας» και τόνισε ότι «χρειαζόμαστε όχι μόνο την πολιτική του στήριξη, αλλά και τη στήριξή του, μέσω των συνεργατών του, για τον σχεδιασμό της κυβερνητικής πολιτικής για τα ανοικτά μέτωπα, που αντιμετωπίζουμε ως πολιτική ηγεσία στο υπουργείο».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι συζητήθηκε σε βάθος η κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ, στον χώρο του φαρμάκου, στα νοσοκομεία και στο ΕΣΥ και σε όλο το πλέγμα των οργανισμών του υπουργείου Υγείας.

«Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία κάθε Ελληνίδας και Έλληνα να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σε πρωτοβάθμιο και σε νοσοκομειακό επίπεδο και ξέρουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν. Οι δυσκολίες είναι μεγάλες γιατί έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο φιλόδοξο σύστημα, που θα ανακουφίσει τα προβλήματα, εφόσον όλοι βοηθήσουμε να λειτουργήσει ολοκληρωμένα και σωστά», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

«Έχουμε εντοπίσει τις εστίες των προβλημάτων και κάνουμε μια κοινή προσπάθεια, τα κόμματα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας - το ΠΑΣΟΚ βοηθά με προτάσεις και ιδέες- για την εξυπηρέτηση του πολίτη», πρόσθεσε. «Το επίπεδο δεν είναι αυτό που πρέπει, μέχρι στιγμής, αλλά μπορούμε να το φτάσουμε», κατέληξε.

Στις δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «φιλοδοξούμε να προσφέρουμε το αγαθό της υγείας με πληρότητα σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε σήμερα κάτω από τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας».

Υπογράμμισε δε ότι στους επόμενους μήνες «πρόκειται να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό που ήδη ετοιμάζουμε στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, με γνώμονα την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, επιστημονικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού».

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Λυκουρέντζος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό τού τομέα της υγείας «για την καθημερινή τους προσφορά κάτω από συνθήκες που δεν είναι οι καλύτερες δυνατές» και τόνισε ότι η προσφορά τους χαίρει τιμής. «Αναγνώρισε» επίσης ότι «οι αμοιβές τους είναι αμοιβές στο πλαίσιο των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας».

Τέλος, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι από όλους μαζί γίνεται «εργώδης προσπάθεια για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, για την εξασφάλιση του αγαθού της υγείας σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, αλλά και 
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...