Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

«Φανταστείτε τι υποσχέθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες»

«Φανταστείτε τι υποσχέθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες»

«Οι ενέργειες αυτές στρέφονται εναντίον του λαού και των αγώνων του, γιατί διευκολύνουν όσους επιδιώκουν να τον αποπροσανατολίσουν, να τον εκφοβίσουν, να ενισχύσουν τους μηχανισμούς καταστολής», αναφέρει σε συνέντευξή της στον Τύπο της Κυριακής, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας τις τελευταίες τρομοκρατικές ενέργειες με στόχο τόσο πολιτικά πρόσωπα, αλλά και δημοσιογράφους ή γραφεία κομμάτων.
«Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα όπου έγινε συγκεκριμένη προσπάθεια να συσχετιστεί με την πάλη του λαϊκού κινήματος και απομάκρυνε λαϊκές δυνάμεις από αυτήν την πάλη. Αυτές οι ενέργειες
αξιοποιούνται από αντιδραστικά κέντρα, που θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στο λαό, σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεπεράσουν φόβους και να αντεπιτεθούν στην αντιλαϊκή πολιτική», συνεχίζει η κυρία Παπαρήγα.

Σε ερώτηση για τον αν τα φαινόμενα αυτά σχετίζονται με την οικονομική και κοινωνική κρίση ή με προσπάθεια αποσταθεροποίησης η Αλέκα Παπαρήγα απαντάει ότι: «Σε αυτή τη φάση είναι δύσκολο να πει κανείς τι επιδιώκουν αυτές οι ενέργειες. Πολλές φορές ο στόχος δεν αποκαλύπτει και το σκοπό. Παίρνουμε υπόψη μας το γεγονός ότι αυτή την περίοδο “έχουν βγει μαχαίρια” μεταξύ επιχειρηματικών ομίλων, ιμπεριαλιστικών κρατών, για τη διανομή των αγορών, όπου είναι πολύ πιθανό να εμπλέκονται και μυστικές υπηρεσίες. Είναι απαράδεκτος όμως ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση αξιοποιεί αυτά τα περιστατικά».

Σε ό, τι αφορά την επίσκεψη Τσίπρα στην Αμερική, η κυρία Παπαρήγα εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτική λέγοντας ότι δεν την εξέπληξε το γεγονός.

«Είμαι σίγουρη ότι όλοι αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ γιατί προεκλογικά υποστήριζε ότι θα ακυρώσει μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, θα έμειναν άφωνοι με το περιεχόμενο των όσων είπε. Ο θαυμασμός που εξέφρασε για την αμερικανική κυβέρνηση μπροστά στους εκπροσώπους των αμερικανικών μονοπωλίων δεν έχει προηγούμενο. Αφού είπε αυτά δημόσια, σκεφτείτε τι συζητήσεις έγιναν και τι υποσχέσεις έδωσε στις μη δημόσιες συναντήσεις που είχε. Αυτοί που αισθάνονται αριστεροί, οι ριζοσπάστες, όλοι αυτοί που θέλουν να βάλουν τέλος στα μνημόνια και τα μέτρα, δεν πρέπει να επιτρέψουν να τους εξαπατούν άλλο».

Για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ η επικεφαλής του κόμματος του Περισσού τόνισε ότι «Δε θα πούμε όχι στη συγκρότηση μιας επιτροπής, πολύ περισσότερο αν προκύψουν ευθύνες και άλλων προσώπων. Δεν έχουμε όμως αυταπάτες ότι μέσα από τη βουλή ή τη δικαιοσύνη θα έλθει η αλήθεια στο φως. Το σύστημα έχει δυνατότητες να την κρύβει. Ακόμη και αν κάποια στιγμή, κυρίως εξαιτίας των αντιθέσεων, βγει στην επιφάνεια κάτι, θα γεννηθούν νέα σκάνδαλα. Γιατί το κεφάλαιο είναι αδηφάγο και επιδιώκει το μέγιστο κέρδος. Και με τους πολλούς και νόμιμους τρόπους, που έχει στη διάθεση του, και με τους παράνομους. Τα υπόλοιπα κόμματα εμφανίζοντας ένα υπαρκτό σύμπτωμα του συστήματος, ως βασική αιτία της κρίσης και των μέτρων, το ξελασπώνουν».
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...