Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΣΟΚ: Με διάλογο η Κυβέρνηση να εκτονώσει την κρίση


PASOK


Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τις κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ζήτησε από την Κυβέρνηση να ακολουθήσει την οδό του διαλόγου για τη εξεύρεση λύσης, εκφράζοντας κάποια δυσαρέσκεια για τους τρόπους χειρισμού που ακολουθεί, ενώ επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο θέμα. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιπποκράτους:
«Οι πολίτες του Λεκανοπεδίου υφίστανται μια σοβαρή ταλαιπωρία από τα προβλήματα που δημιουργούν οι συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών (και ειδικά στα μέσα σταθερής τροχιάς).
Η κατάσταση αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί με άμεσες πρωτοβουλίες και στάση ευθύνης τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τους εργαζόμενους.

Έγκαιρα το ΠΑΣΟΚ είχε επισημάνει στην Κυβέρνηση το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί με την εφαρμογή της διάταξης του Ν4093/2012 σε κλάδους και ειδικότητες οδηγών -τεχνικών ή εξειδικευμένου προσωπικού στον ΟΑΣΑ. Είχαμε μάλιστα ζητήσει τόσο με παρεμβάσεις στους αρμόδιους Υπουργούς, όσο και με κατάθεση ειδικής τροπολογίας στο «Φορολογικό», να προβλεφθεί η δυνατότητα ΚΥΑ για την ρύθμιση προβλημάτων που ήταν σαφές ότι θα ανακύψουν.
Δυστυχώς οι προτάσεις μας δεν έγιναν αποδεκτές. Τις επαναφέραμε και χθες δια του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον αρμόδιο Υπουργό τον κ. Κ. Χατζηδάκη, πιστεύοντας ότι μπορούν να δώσουν μια θετική και ομαλή διέξοδο -χωρίς ακρότητες και λογικές καταστολής -στην κρίση που υπάρχει.
Καλούμε την Κυβέρνηση να τις αποδεχθεί έστω και τώρα, και να οδηγήσει με διάλογο στην εκτόνωση της κρίσης.
Καλούμε όμως και τα σωματεία των εργαζομένων να σκεφτούν τις επιπτώσεις των κινητοποιήσεων τους στο σύνολο των εργαζομένων και της κοινωνίας, και να σταθούν υπεύθυνα στην ανάγκη εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου.
Αναφερόμενοι τέλος στην χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ (περί «απειλών» από το Υπουργείο με την στήριξη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ), καλούμε τους συντάκτες της, αντί της ιδιοτελούς εμπάθειας και του τυφλού φανατισμού απέναντι στους πολιτικούς τους αντιπάλους, να φροντίσουν να ενημερώνονται στοιχειωδώς για τις πρωτοβουλίες των άλλων κομμάτων, ώστε τουλάχιστον να είναι επαρκείς στην δουλειά τους».
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...