«Μέχρι να βγει το πρόγραμμα θα κάνουμε υπομονή;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Νέα Υόρκη για να συμπληρώσει ότι: «Έχουμε ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει. Για να βγει αυτό το πρόγραμμα πρέπει να σταματήσουν οι νόμοι της φυσικής. Μέχρι τότε, θα κάνουμε υπομονή; Η απάντηση είναι: μέχρι να γίνουν οι εκλογές στη Γερμανία, γιατί το πρόβλημα δεν είναι η κ. Μέρκελ που δεν αποδέχεται ότι με ένα γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα σωθεί ο λαός».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε αποπληρωμή του εναπομείναντος χρέους με ρήτρα ανάπτυξης, όπως ακριβώς συνέβη και με τη Γερμανία το 1953, αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, για μια συνολική ευρωπαϊκή λύση διαγραφής μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους των χωρών του Νότου και κατάργηση των μνημονιακών νόμων, προκειμένου «να κάτσουμε επί ίσοις όροις στο τραπέζι της
διαπραγμάτευσης».
«Η Ελλάδα έχει ιδιομορφίες λόγω γεωγραφικής θέσης. Είναι πηγή εισόδου από δυο ηπείρους. Η Ελλάδα έχει γίνει σαν αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών. Η Χρυσή Αυγή διευρύνει την προπαγάνδα και τα ρατσιστικά συνθήματά της. Πρέπει να πείσουμε όμως τον κόσμο ποια είναι η πραγματική αιτία των προβλημάτων. Δεν είναι εύκολη δουλειά όταν το πρόβλημα σε ξεπερνά» είπε καταλήγοντας, ο Α. Τσίπρας.
Matrix 24