Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Η Ελλάδα δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο

Η Ελλάδα δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο
«Η Ελλάδα, η οποία βρισκόταν στο περιθώριο, έχει σωθεί, η εμπιστοσύνη έχει επιστρέψει και η σταθερότητα της Ευρωζώνης είναι διασφαλισμένη», δήλωσε χθες ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος με τις δηλώσεις του καλλιέργησε κλίμα αισιοδοξίας.
Παράλληλα, βέβαια, προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση, αλλά να γίνουν περισσότερες ενέργειες για τον συντονισμό των οικονομικών πολιτικών και την προώθηση της ανάπτυξης. Αυτό ακριβώς, άλλωστε, δηλαδή η ανάπτυξη, είναι και ο κεντρικός άξονας του δικού του πλάνου για τη θητεία του, το οποίο ανακοίνωσε χθες κατά τη διάρκεια περιοδείας.
Οι τέσσερις τομείς στους οποίους θα στηριχθεί η οικονομία θα είναι η κατασκευή νέων κατοικιών, η
μετάβαση σε πράσινες μορφές ενέργειας, ο εκσυγχρονισμός των δικτύων μεταφοράς και επικοινωνίας και η ανάπτυξη της καινοτομίας στην αεροναυπηγική βιομηχανία.
Τα χρήματα για την υλοποίηση των έργων θα αναζητηθούν σε δύο τράπεζες: στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και στη Δημόσια Τράπεζα Επενδύσεων, της οποίας την ίδρυση έχει προαναγγείλει ο Ολάντ.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Δυναμική πορεία για τον 37χρονο Μοχάμεντ – «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 37χρονου Πακιστανού Μοχάμεντ Καμραν Ασίκ, ο οπ...