Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Φ. Κουβέλης: «Θα προστατέψουμε τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους»

 

%CE%A6%2E+%CE%9A%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%82%3A+%C2%AB%CE%98%CE%B1+%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%88%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82+%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CF%85%CF%82+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%85%CF%82%C2%BB «Θα προστατέψουμε τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Και η καλύτερη προστασία για τους οικονομικά ασθενέστερους είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή μας. Γιατί αν η χώρα επιστρέψει στην δραχμή αυτοί πρωτίστως και κυρίως θα υποφέρουν. Οι οικονομικά ισχυροί θα βρουν τον τρόπο να τα καταφέρουν. Απορώ που αυτή την απλή αλήθεια δεν τη καταλαβαίνουν άνθρωποι που μιλάνε στο όνομα της Αριστεράς και όλο και πιο ανοικτά ερωτοτροπούν με την επιστροφή στη δραχμή». Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία του Σαββάτου».

«Προσπαθούμε και σε μεγάλο βαθμό το πετυχαίνουμε να κινηθούμε μέσα στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας και ταυτοχρόνως να εξασφαλίσουμε το μείζον που είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ. Το τελικό αποτέλεσμα θα δείτε ότι είναι ικανοποιητικό, παίρνοντας βέβαια πάντα υπόψη την πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση απλώς δεν υφίσταται», σημειώνει ο κ. Κουβέλης.

Για τη διαφωνία του στην εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας, ακόμη και στους υπό κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμούς, ο κ. Κουβέλης είπε: «Το ότι η εφεδρεία είχε εξελιχθεί σε φιάσκο δεν ήταν δική μου μόνο διαπίστωση. Δεν είχαμε κανένα λόγο να εφαρμόσουμε ένα μέτρο αναποτελεσματικό από κάθε άποψη. Η ρύθμιση στην οποία κατέληξαν οι κ. Μανιτάκης και Στουρνάρας δίνει απάντηση στο ερώτημα. Προσπαθούμε όσο γίνεται οι δύσκολες λύσεις να είναι και δίκαιες».

«Συμμετέχουμε σε ένα πρωτόγνωρο πείραμα μιας κυβέρνησης τρικομματικής συνεργασίας σε μια χώρα που δεν έχει κουλτούρα συνεργασιών. Θα την αποκτήσει και σε αυτό θα συμβάλλουμε και εμείς. Και θα συμβάλλουμε επιμένοντας και όχι αναχωρώντας», αναφέρει σε άλλο σημείο της
συνέντευξης ο κ. Κουβέλης.
metarithmisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...