Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Time: Μέχρι στιγμής η Ευρωζώνη συμπαθεί τον Σαμαρά

 

Με αφορμή τις επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σε Βερολίνο και Παρίσι, το περιοδικό Time σε κεντρικό του άρθρο με τίτλο «Πως τα πηγαίνει ο Σαμαράς; Μέχρι στιγμής η Eυρωζώνη συμπαθεί τον νέο Έλληνα ηγέτη», σχολιάζει τις κινήσεις του Μεσσήνιου πολιτικού.

«Υπάρχει πολύ ταλαιπωρία μπροστά αλλά μέχρι στιγμής στη Μέρκελ και τους Γερμανούς αρέσουν αυτά που ακούν από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Θα έχει διάρκεια ο μήνας του μέλιτος;», σημειώνεται στο δημοσίευμα, ενώ στη συνέχεια υπογραμμίζεται πως «μόλις δύο μήνες αφού του κόμμα του πέτυχε νίκη στις επίμαχες ελληνικές εκλογές ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενθουσιάζει ένα άλλο σκληρό πλήθος: τους ηγέτες της ευρωζώνης».

Επιπρόσθετα αναφέρει ότι την Τετάρτη έλαβε τη στήριξη του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όταν επισκέφθηκε την Αθήνα και διακήρυξε ότι ήταν εντελώς αντίθετος με το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ.

«Την Παρασκευή ο Σαμαράς επίσης έλαβε τη στήριξη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ η χώρα της οποίας είναι ο μεγαλύτερος συνεισφέρων στα πακέτα διάσωσης της Ελλάδας», προσθέτει το περιοδικό.

«Η Ευρωζώνη τον βλέπει ως τον ηγέτη της τελευταίας ευκαιρίας της χώρας. Από καιρό ο Σαμαράς θεωρείται ότι κωλυσιεργεί, αλλά οι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή» δήλωσε στο Time ο αναλυτής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πολιτικής στις Βρυξέλλες, Γιάννης Εμμανουηλίδης.

Τέλος το περιοδικό εκτίμησε πως«υπάρχει ανησυχία ότι εάν οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να παίζουν σκληρό παιχνίδι και να απαιτούν περισσότερη λιτότητα, αυτό θα μπορούσε να υποκινήσει ένα κύμα ταραχών στην Ελλάδα, όπου μια πολωμένη κοινωνία κατηγορεί το πολιτικό κατεστημένο της για την πτώχευση της χώρας και την πώληση της σε διεθνείς δανειστές».
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...