Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Απορρίπτει την εφεδρεία στο Δημόσιο ο Φώτης Κουβέλης

 

«Η εργασιακή εφεδρεία δεν πρέπει να υπάρξει» ανέφερε κατηγορηματικά, σε δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα , ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνη Μανιτάκη, ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται Δημόσια Διοίκηση λειτουργική, αποτελεσματική και αποδοτική.

«Αυτό θα επιτευχθεί με συστηματική και αντικειμενική αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και του προσωπικού τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η εργασιακή εφεδρεία δεν πρέπει να υπάρξει.

«Η εργασιακή εφεδρεία, όταν στο πρόσφατο παρελθόν εφαρμόστηκε, αποδείχθηκε ότι δεν επέφερε δημοσιονομικό όφελος, δημιούργησε προβλήματα στελέχωσης και ορθά καταγράφηκε ως φιάσκο. Το τυχόν πλεονάζον προσωπικό μπορεί να απορροφηθεί με μετατάξεις ή και με συνταξιοδοτική ωρίμανση. Η αντιμετώπιση του προσωπικού στις περιπτώσεις συγχωνεύσεων οργανισμών πρέπει να γίνει με απόλυτο σεβασμό των συνταγματικών εγγυήσεων και της νομολογίας των ελληνικών δικαστηρίων. Η εργασιακή εφεδρεία δεν πρέπει να υπάρξει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Σύμφωνα δε, με συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τους οποίους επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μανιτάκης ταυτίζεται με τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ για την εργασιακή εφεδρεία.

Οι συνεργάτες του υπουργού προσέθεταν ότι η διοικητική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να πετύχει, όταν διεξάγεται υπό το φόβο απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βαρουφάκης για σκανδαλολογία: Όλοι γνωρίζουν - Θα ήθελα να είχαμε FBI στην Ελλάδα

Καυστικός σχετικά με την σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών, αλλά και τη γενικότερη αντιμετώπιση σκανδάλων στην Ελλάδα, εμφανίστηκε, μιλώντ...