Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Διερευνάται σχέδιο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους κατά 70 - 100 δισ ευρώ

 

Διερευνάται σχέδιο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους κατά 70 - 100 δισ ευρώΔεν θα πρέπει να αποκλείεται νέο «κούρεμα» του, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters που επικαλείται πηγές Ευρωπαίων αξιωματούχων οι οποίοι επεξεργάζονται ανάλογο σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος φτάνοντας στο 100% του ΑΕΠ. Αυτό το σχέδιο είναι πιθανόν να τεθεί εφαρμογή εάν βέβαια επικρατήσουν οι απόψεις που θέλουν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Άλλωστε οι τελικές αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα ληφθούν μετά την έκθεση της τρόικας, όπως ξεκαθάρισε εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας με αφορμή δημοσίευμα των Financial Times που αποκάλυψαν ελληνικό έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει από την Άνγκελα Μέρκελ επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής κατά δύο έτη.
Στο ίδιο δημοσίευμα διευκρινίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζοντας τις αντιδράσεις των ευρωπαίων για νέο δανεισμό θα διευκρινίσει ότι τα 20-50 δισ. Ευρώ που θα χρειαστούν επιπλέον θα τα καλύψει από το υπάρχον δάνειο του ΔΝΤ, από πωλήσεις εντόκων γραμματίων ή μια πιθανή καθυστέρηση στην αποπληρωμή του δανείου του 2010.

eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...