Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Τσίπρας: Η Siemens επιβεβαιώνει ότι «μαζί τα φάγατε» ως διακομματική διαπλοκή

 

Η Siemens επιβεβαιώνει ότι «μαζί τα φάγατε» ως διακομματική διαπλοκή, είπε ο Α. Τσίπρας στη Βουλή, Διέψευσε ο Γ. ΣτουρνάραςΣύγκρουση μεγατόνων στη Βουλή, μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. «Κουκούλωμα του μεγαλύτερου διακομματικού σκανδάλου όλων των εποχών το οποίο καθώς πάει να κουκουλωθεί, επιβεβαιώνει το «μαζί τα φάγατε», χαρακτήρισε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens, ο κ. Τσίπρας, κατά τη συζήτηση επερώτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής. Χρησιμοποίησε χαρακτηρισμούς όπως «όνειδος», «σκάνδαλο των σκανδάλων» και κατέληξε ότι «ο λαός λέει ότι χέρι που σε ταϊζει δεν το δαγκώνεις» και η υπογραφή της εξωδικαστικής σύμβασης αποδεικνύει ότι «τη χώρα την επτώχευσε μια διακομματική συμμορία διαπλεκόμενων».
Επίσης, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, θα ακυρώσει την συμφωνία, θα αναθέσει την εκτίμηση της ζημίας σε τρίτο αξιολογητή και θα διεκδικήσει δικαστικά την σχετική αποζημίωση.
Επετέθη κατά του Πρωθυπουργού για το «ουδείς αναμάρτητος που είπε ενώπιον της κ. Μέρκελ, σχετικά με το αντιμνημονιακό θέατρο που έπαιζε επί 3,5 χρόνια» και ζήτησε επίσημη τοποθέτηση από πλευράς του κ. Σαμαρά, αναφορικά με δημοσιεύματα που θέλουν τον νομικό του σύμβουλο, Ιωάννη Καρακώστα, να αμείβεται από την εταιρεία Siemens και κατά την περίοδο Χριστοφοράκου.
Τέλος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε «καταστροφικό για την ελληνική οικονομία - σκοινί για να κρεμαστούμε» το αίτημα της επιμήκυνσης, ενώ εκτίμησε πως πίσω από την πρόταξη της «ανάπτυξης» εκ μέρους του κ. Σαμαρά, κρύβεται «η ιδιωτικοποίηση των πάντων, η πώληση νησιών και οι ειδικές οικονομικές ζώνες των ανασφάλιστων εργαζομένων».
Ο υπουργός Οικονομικών
Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι «η διαδικασία υπήρξε διεξοδική και απόλυτα διαφανής», ενώ η διακομματική ομάδα που συγκροτήθηκε από ελληνικής πλευράς, επιτηρούνταν από τον τότε υπουργό Οικονομικώνκ. Βενιζέλο.

Ο κ. Στουρνάρας επέμεινε ότι το κείμενο που υπέγραψε είναι επωφελές για τη χώρα, είναι ακριβώς αυτό που ενέκρινε η προηγούμενη βουλή με ευρύτατη πλειοψηφία και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα, ότιμε την πολιτική του ωθεί τη χώρα στην δραχμή.
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...