Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Goldman Sachs: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο

 

Goldman+Sachs%3A+%CE%97+%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1+%CE%B4%CE%B5%CE%BD+%CE%B8%CE%B1+%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF+%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%BF+%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%BF Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο στήριξης, καθώς της έχουν διατεθεί ήδη αρκετά κεφάλαια, επισημαίνει σε νέα ανάλυσή του ο αμερικανικός οίκος Goldman Sachs, αντικρούοντας όσους υποστηρίζουν πως η χώρα κινδυνεύει άμεσα με χρεοκοπία.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, τα κεφάλαια που έχει να λαμβάνει η χώρα από το τρέχον πακέτο στήριξης της χώρας αρκούν για την κάλυψη των υποχρεώσεών της και την αποτροπή του κινδύνου συστημικής κατάρρευσης μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2014.

Μάλιστα, αυτό ισχύει ακόμη και στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να έχει έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και αποτύχει επίσης να δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

«Τα χρήματα φτάνουν στην Ελλάδα ακόμη και αν δεν αποκομίσει έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, ούτε καταφέρει να δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα», ξεκαθαρίζει η Goldman Sachs. «Επιπλέον, εάν η ΕΚΤ αποφασίσει να αντικαταστήσει κάποια από τα ομόλογα που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό της με νέα ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας, τότε θα αποδεσμευθούν πόροι για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας μέχρι τα τέλη του 2015. Και για να αντέξει το 2016, η Ελλάδα θα χρειαστεί μόλις 38 δισ. ευρώ επιπλέον», επισημαίνεται στην ανάλυση του οίκου.
metarithmisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περισσότερα από 100.000 παιδιά μεταναστών είναι υπό κράτηση στις ΗΠΑ

Περισσότερα από 100.000 παιδιά μεταναστών τελούν αυτή τη στιγμή υπό κράτηση στις ΗΠΑ. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει τα παιδιά που κρατού...