Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Χρυσαυγίτης

 

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής θα εξεταστεί το μείζον θέμα της προπηλάκισης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, κ. Δ. Κουκούτση, κατά (και) της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, κας Βασιλικής Κατριβάνου, στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, περίπου, μία εβδομάδα πριν.

Η βουλευτής βρισκόταν - μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο του δήμου Αθηναίων, κ. Π. Κωνσταντίνου, και τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας, κ. Τζαβέντ Ασλάν - έξω απ’ τη Βουλή.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της κυρίας Κατριβάνου, όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είδε τον εκπρόσωπο των μεταναστών, κινήθηκε μαινόμενος εναντίον του και άρχισε να τον σπρώχνει βιαίως. Ταυτόχρονα, απείλησε να χειροδικήσει και προς όσους προσπάθησαν να μπουν ανάμεσα, για να προλάβουν τα χειρότερα. Τελικά, η αστυνομική φρουρά της Βουλής κατάφερε να συγκρατήσει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Αυτό το επεισόδιο τέθηκε - μέσω διαβήματος του ΣΥΡΙΖΑ - στον πρόεδρο της Βουλής, κ. Μεϊμαράκη, με το οποίο κατήγγειλαν το «...θλιβερό συμβάν, εκφράζοντας τη γενικότερη, έντονη ανησυχία μας για όλες τις τελευταίες εκφάνσεις πολιτικής, ακροδεξιάς βίας - μέσα κι έξω απ’ τη Βουλή - σε πολίτες και εκπροσώπους φορέων».
Τώρα, ο πρόεδρος της Βουλής θα συγκαλέσει άμεσα την Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία - βάσει Κανονισμού - παρεμβαίνει και επιβάλλει μέτρα όταν θεωρηθεί ότι θα πρέπει να προστατευθεί και να ενισχυθεί τόσο ο κοινοβουλευτικός θεσμός, όσο και, φυσικά, οι βουλευτές. Πόσο μάλλον όταν δεν μιλάμε «μόνο» για λεκτική βία, αλλά και για σωματική και για ψυχολογική.
Ειλικρινά, αφενός ουδείς μπορεί να γνωρίζει το τι ακριβώς θα επιβληθεί στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, μέσω της Επιτροπής, δηλαδή το ποια θα είναι η «ποινή» του και το αν αυτή θα υπάρξει. Αφετέρου, κανείς δεν ξέρει εάν η όποια θεσμική παρέμβαση «συνετισμού», θα φέρει κάποιο απτό αποτέλεσμα στην εν γένει συμπεριφορά του κ. Κουκούτση.
Άλλωστε, όλοι θυμόμαστε και τις πολύ πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μιχαλολιάκου - από τις Θερμοπύλες: «Αισθανόμαστε άβολα εκεί μέσα (σ.σ. στη Βουλή). Αισθανόμαστε μια σιχασιά και μια αηδία. Αν θέλουν, τα εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή. Βγαίνουμε στους δρόμους για να δούμε πόσα απίδια βγάζει ο σάκος. Θα δούμε τι σημαίνει τάγματα εφόδου…».
Επειδή, λοιπόν, κανείς δεν κρατά με το ζόρι τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή και επειδή ίσως, τελικά,
τίθεται και ζήτημα σωματικής ασφάλειας βουλευτών, αν θέλουν εκείνοι να μην είναι στο σπίτι της Δημοκρατίας, ας αποχωρήσουν.
Ο καθείς, άλλωστε, έταξε στη ζωή του να φυλάττει με το δικό του στρατό - με τάγματα εφόδου, εν προκειμένω - τις δικές του «Θερμοπύλες»...
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Πολιτική θεολογία και Συνταγματική ηθική»

Η «πολιτική θεολογία» είναι μια διαδεδομένη αλλά αμφίσημη έννοια που χρησιμοποιείται με διαφορετικό περιεχόμενο αφενός σε θύραθεν συμφραζόμε...