Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Νόμιμος; Καλά να πάθεις!

 

Photo: Jeff BelmonteΤα ασύλληπτα που συμβαίνουν με τους αμετανόητους «ιδεολόγους» φοροφυγάδες, που τα ζούμε κάθε μέρα, αλλά τα διαβάσαμε και στα κυριακάτικα δημοσιεύματα και φρίξαμε, έρχονται να συμπληρώσουν τα άλλα υπέροχα νέα που ακούσαμε το Σάββατο από τα νέα στην τηλεόραση. Άμα, λέει, έχεις στην εφορία ληξιπρόθεσμες οφειλές τουλάχιστον τριών μηνών —και μέχρι ποιός ξέρει πόσα χρόνια- το ελληνικό κράτος σε επιβραβεύει, με γερές εκπτώσεις! Και επιπλέον σου δίνει το δικαίωμα να πληρώσεις με αμέτρητες δόσεις, περίπου 100 ευρώ την καθεμιά, ή και λιγότερο!
Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, με τον άντρα μου, εμείς γιατί σαν ηλίθιοι προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να συγκεντρώσουμε το ποσό και να πληρώσουμε ανελλιπώς, μόλις πάρουμε το χαρτί, και μόνο σε τρείς δόσεις το φόρο μας; Σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά να «επωφεληθούμε των ευνοϊκών ρυθμίσεων», όπως λέει και η ανακοίνωση του υπουργείου και όπως κάνουν οι πιο έξυπνοι συμπολίτες μας, να μην πληρώσουμε τουλάχιστον για τρείς μήνες και βάλε, ώστε να δικαιούμαστε κι εμείς να μας κάνουν έκπτωση.
Τι κορόιδα έχουμε υπάρξει τόσα χρόνια τώρα!

protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...