Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Νέο «όχι» από Σόιμπλε στην επιμήκυνση

 

Αντίθετος στο να δοθεί διετής επιμήκυνση στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, μία μόλις ημέρα μετά τη συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά, κατά την οποία ο έλληνας Πρωθυπουργός έκανε έκκλησή του για «περισσότερο αέρα».

«Περισσότερος χρόνος σημαίνει περισσότερα χρήματα και αυτό πολύ σύντομα θα σημαίνει ένα νέο πρόγραμμα (διάσωσης)», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε στην εφημερίδα.

«Αυτός δεν θα ήταν σωστός τρόπος να λυθούν τα θεμελιώδη προβλήματα της ευρωζώνης» συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι το τρέχον πρόγραμμα των 130 δισ. ευρώ, που συμφωνήθηκε στο τέλος του 2011, θα «τρέχει» για τρία χρόνια.

«Εάν έπειτα από μόλις μισό χρόνο αυτό δεν είναι αρκετό, τότε αυτό δεν είναι μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης» συμπλήρωσε, σύμφωνα με το Reuters.

Ο έλληνας Πρωθυπουργός επισήμανε ότι το αίτημα για επιμήκυνση δεν συνεπάγεται και αίτημα για περισσότερα χρήματα. Ωστόσο, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η διετής παράταση στο πρόγραμμα προσαρμογής θα στοιχίσει περί τα 20 δισ. ευρώ.

TA NEA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...