Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Ο Κάρατζιτς ζήτησε για μάρτυρα τον Κάρολο Παπούλια

thumb

 

Να καταθέσει στη δίκη του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ζήτησε ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς.
Ο Κάρατζιτς κατέθεσε αυτό το αίτημα καθώς θεωρεί ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα συμβάλει στο να αποδειχθεί η αθωότητά του στην υπόθεση του βομβαρδισμού αγοράς στο Σαράγεβο, στις 5 Φεβρουαρίου του 1994, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 67 άνθρωποι.
«Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος Παπούλιας έχει πληροφορίες που μπορούν να υποστηρίξουν πραγματικά την υπόθεση του κατηγορούμενου. Λόγω των θρησκευτικών και ιστορικών δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Σέρβους, ο Κάρολος Παπούλιας ήταν ένας από τους λίγους διεθνείς συνομιλητές στους οποίους οι Σέρβοι της Βοσνίας είχαν εμπιστοσύνη και με τους οποίους μπορούσαν να μιλήσουν με απόλυτη εμπιστοσύνη», σημειώνεται στο κείμενο που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο από την υπεράσπιση του Κάρατζιτς.
Η υπεράσπιση του Ράντοβαν Κάρατζιτς πρότεινε μάλιστα ο Κάρολος Παπούλιας να κληθεί να καταθέσει στο διεθνές δικαστήριο στις 26 Μαρτίου του 2013.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ράντοβαν Κάρατζιτς κατηγορείται για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για το ρόλο που διαδραμάτισε στον πόλεμο της Βοσνίας (1992-1995), κατά τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 100.000 άνθρωποι και εκτοπίστηκαν 2,2 εκατομμύρια.

to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...