Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Κεδίκογλου: «Η εθνική ανάγκη υπεράνω της κομματικής»

 

«Όλοι πρέπει να βάλουμε την εθνική ανάγκη πάνω από την κομματική», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στο Βήμα FM αναφερόμενος στην ψήφιση του νέου δυσβάστακτου πακέτου μέτρων. Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα ότι οι προσωπικές στρατηγικές δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές αλλά πρόσθεσε πως εκτιμά ότι όλοι οι «γαλάζιοι» βουλευτές θα αρθούν στο ύψους των περιστάσεων.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε και στα ειδικά μισθολόγια λέγοντας πως «σε αυτή την ιστορία δεν υπάρχουν καλοί και κακοί», ότι η κυβέρνηση γνωρίζει τις χαμηλές αμοιβές των μάχιμων και ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να ληφθούν οι πιο δίκαιες αποφάσεις.

Για το πακέτο των 11,6 δισ. ευρώ ανέφερε ότι το ποσό αυτό πρέπει να εξοικονομηθεί για την οικονομική ανεξαρτησία της χώρας, καθώς και επειδή δεν πρέπει να δημιουργείται συνεχώς νέος χρέος.

Πρόσθεσε ότι το εκτός στόχων έλλειμμα είναι αντικείμενο διαβούλευσης λόγω της παρατεταμένης και βαθειάς ύφεσης, ωστόσο είπε ότι δεν υπάρχει αίτημα για επιπλέον μέτρα εξαιτίας της απόκλισης που παρουσιάζεται.

Για το αίτημα για την επιμήκυνση ανέφερε πως έχουν ήδη γίνει τα πρώτα βήματα με προοπτική την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας και από αυτή τη νέα βάση, μπορούμε, είπε, να αρχίσουμε να συζητούμε.

Σημείωσε ακόμη ότι εντός του φθινοπώρου θα προχωρήσουν οι πρώτες αποκρατικοποιήσεις, ότι τον Οκτώβριο θα είναι έτοιμο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ μίλησε και για τρεις ημερομηνίες-κλειδιά, προκειμένου η κυυβέρνηση να πείσει τους εταίρους της για την αξιοπιστία της: τα δύο επόμενα Eurogroup και η Σύνοδος Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου.

Ερωτηθείς εάν θα στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο, ο κ. Κεδίκογλου απάντησε: «Να δούμε πρώτα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ζητούμενο είναι να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια για τα γεγονότα και όχι να συσκοτίσουμε, όπως έχει γίνει και άλλες φορές στο παρελθόν».
TA NEA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Π. Πέρκα: Η βία δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ στην ατζέντα της αριστεράς

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα συμμετείχε στις 10.7.2020 στην εκπομπή ...