Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

«Μόνο δώσαμε» λέει η αντιπολίτευση για τη συνάντηση Μέρκελ- Σαμαρά

 

Μόνο δώσαμε λέει η αντιπολίτευση για τη συνάντηση Μέρκελ, Σαμαρά. Δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητων Ελλήνων, ΚΚΕ, αντιδράσεις κομμάτων για τη συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά«Ο πρωθυπουργός τα δίνει όλα και δεν παίρνει τίποτα», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ αποτιμώντας αρνητικά τη συνάντηση Μέρκελ –Σαμαρά, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκτιμούν ότι ο κ. Σαμαράς , αντικατέστησε την επαναδιαπραγμάτευση με την επιμήκυνση, «πήγε με «δωράκι» τη SIEMENS και ξέχασε την επιμήκυνση». Τις δεσμεύσεις Σαμαρά – Μέρκελ «ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να τις θεωρεί και δικές του». Κοινώς, με αρνητικό τρόπο αυτό αποτιμούν τα κόμματα
της αντιπολίτευσης τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο, στο Βερολίνο.
Αναλυτικότερα, η κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης που μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί, έχει ως εξής:
Ο ΣΥΡΙΖΑ
«Τίποτα το νέο δεν προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την γερμανίδα καγκελάριο, κ. Μέρκελ. Μάταια ο ελληνικός λαός περίμενε να ακούσει κάτι που να θυμίζει την έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης από τα χείλη του πρωθυπουργού. Αντ’ αυτού, επαναλήφθηκαν για άλλη μια φορά όρκοι πίστης στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της αποτυχημένης και κοινωνικά καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, και ιδιαίτερα στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας χάριν των δανειστών. Η θρυλούμενη επιμήκυνση και επαναδιαπραγμάτευση πνίγηκαν στα «κύματα συμπάθειας» της κ. Μέρκελ προς τον «δοκιμαζόμενο» ελληνικό λαό, αλλά και την αναμονή της Έκθεσης της Τρόικα. Ο κ. Σαμαράς, απλώς, δήλωσε «υπερήφανα και αξιόπιστα» την υποταγή του στη γερμανική ακαμψία που διαλύει μέσω των ακραίων αντικοινωνικών νεοφιλελευθέρων πολιτικών την Ελλάδα, αποδομώντας συνολικά και την Ευρώπη.
Ο πρωθυπουργός τα δίνει όλα και δεν παίρνει τίποτα. Κανείς δεν τον έχει εξουσιοδοτήσει για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Δεν υπάρχει προοπτική ανάπτυξης και εξόδου της χώρας από την κρίση όσο εξακολουθεί να εφαρμόζεται η μνημονιακή πολιτική για αυτό και πρέπει να ανατραπεί το συντομότερο δυνατό».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ, Κώστας Μαρκόπουλος, δήλωσε:

«Ο κ. Σαμαράς εξελέγη με τη σημαία της επαναδιαπραγμάτευσης, την ξέχασε αμέσως μετά.
Την αντικατέστησε με την επιμήκυνση, πήγε σήμερα στην κα Μέρκελ με «δωράκι» τη διευθέτηση των χρεών της SIEMENS και ξέχασε την επιμήκυνση.
Άραγε μια ώρα μέσα τι συζητούσαν; Μόνο για την έκθεση της τρόικας που περιμένουνε; Η μήπως για το πωλητήριο των βραχονησίδων του Αιγαίου; Η μήπως για την εκποίηση της ελληνικής περιουσίας και του ορυκτού πλούτου της χώρας; Η χώρα δεν έχει τίποτε ποια να περιμένει από αυτή την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη».
Το ΚΚΕ
«Τις δεσμεύσεις για τις οποίες έκαναν λόγο οι Σαμαράς – Μέρκελ ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να τις θεωρεί και δικές του. Έχει συμφέρον να ξεσηκωθεί, να προχωρήσει σε μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να οργανωθεί διευρύνοντας τη συμμαχία του και να κάνει υπόθεσή του την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη διαγραφή του χρέους με τον πλούτο που παράγει στην ιδιοκτησία του».
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βαρουφάκης για σκανδαλολογία: Όλοι γνωρίζουν - Θα ήθελα να είχαμε FBI στην Ελλάδα

Καυστικός σχετικά με την σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών, αλλά και τη γενικότερη αντιμετώπιση σκανδάλων στην Ελλάδα, εμφανίστηκε, μιλώντ...