Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Εξεταστική για το Μνημόνιο ζητούν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες

 

 Την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις συνθήκες και τις ευθύνες της υπαγωγής της χώρας στο Μνημόνιο τον Μάιο του 2010, απέστειλε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στους βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων ώστε να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός υπογραφών που απαιτείται προκειμένου να ερευνηθεί η συγκεκριμένη υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι οι 20 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχουν ήδη υπογράψει την σχετική πρόταση, απαιτούνται όμως επιπλέον 40 υπογραφές ώστε να πάρει τον δρόμο της Ολομέλειας.

Πέραν όμως των διαδικαστικών, στην οκτασέλιδη πρόταση του κόμματος αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Η προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ και στον ad hoc ευρωπαϊκό μηχανισμό δήθεν διάσωσης… καταγράφεται ως ένα οργανωμένο σχέδιο δόλιας δημιουργίας κρίσης δανεισμού με στόχο την σύναψη απεχθών δανειακών συμβάσεων μέσω Μνημονίων για την υπερχρέωση της πατρίδας μας και τη λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και τηςδημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας».

Προστίθεται πως: «Δυο και πλέον έτη μετα την επιβολή του Μνημονίου κανείς δεν αμφισβητεί ότι το Μνημόνιο έχει αποτύχει πλήρως και έχει οδηγήσει σε χρεοκοπία την ελληνική κοινωνία» ενώ επισημαίνεται ότι: «Κεντρικοί πρωταγωνιστές του σχεδίου προσφυγής της χώρας μας στο ΔΝΤ φέρονται ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας κ. Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Οι παραπάνω συνεπικουρούμενοι από τον τότε υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο, άλλα στελέχη της κυβέρνησης, βουλευτές, κρατικούς αξιωματούχους, υψηλά ιστάμενα στελέχη διεθνών οργανισμών, στελέχη ελληνικών και ξένων τραπεζών, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και καθηγητές πανεπιστημίων προχώρησαν στην εκτέλεση του παραπάνω σχεδίου».

Επιπροσθέτως, η πρόταση της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπενθυμίζει τον επαναπροσδιορισμό του ελλείμματος από το 6% στο 12,7%, τις δηλώσεις αξιωματούχων που εκτόξευαν τα spreads, το «παιχνίδι» με τα CDS κ.α.

Για τους λόγους αυτούς οι 20 βουλευτές προτείνουν σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου: «Να διερευνηθεί στο σύνολό της η υπόθεση του Μνημονίου και η προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και στον ad hoc μηχανισμό δήθεν διάσωσης. Να διερευνηθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες των κυβερνητικών και λοιπών παραγόντων της περιόδου 2009-2010 που σχεδίασαν, υλοποίησαν και ανέχθηκαν τη μεθόδευση προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ. Να διερευνηθεί ποια φυσικά και νομικά πρόσωπα εκμεταλλευόμενα εσωτερική πληροφόρηση και εμπιστευτικές πληροφορίες για την ακριβή ημερομηνία στην οποία το Ελληνικό Δημόσιο προτίθετο να προβεί σε δανεισμό καθώς και για το ακριβές ποσό που προτίθετο να δανειστεί, χειραγωγούσαν το ύψος των επιτοκίων δανεισμού. Να διερευνηθούν οι ευθύνες οποιουδήποτε, ο οποίος με πράξεις ή παραλήψεις, διευκόλυνε ή με δόλο δεν απέτρεψε το κερδοσκοπικό παιχνίδι των ανοικτών πωλήσεων των ελληνικών ομολόγων και τη χειραγώγηση της αγοράς προϊόντων CDS…».
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...