Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

Γερμανός «σοφός»: δεν είναι ελκυστική η έξοδος της Ελλάδας

 


Γερμανός «σοφός»: δεν είναι ελκυστική η έξοδος της Ελλάδας«Μία έξοδος της Ελλάδας πραγματικά δεν είναι ελκυστική. Από την άλλη πλευρά, είναι πολύ, πολύ δύσκολο να δοθεί στην Ελλάδα μία προοπτική, μία πραγματική δυνατότητα να ανακάμψει μέσα στην Ευρωζώνη», πρόσθεσε ωστόσο ο κ. Φουστ.

Στο ίδιο δημοσίευμα, το Bloomberg επισημαίνει ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ τήρησε φιλικούς τόνους έναντι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σε μία προσπάθεια να κλείσει το ρήγμα μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας. Τονίζει επίσης το δημοσίευμα ότι η καγκελάριος είπε στους αξιωματούχους του κυβερνητικού συνασπισμού της που ζητούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ να «μετράνε τα λόγιά τους πολύ προσεκτικά», υποδηλώνοντας εκ νέου αποφασιστικότητα να διατηρήσει τη συνοχή της Ευρωζώνης.

Η προειδοποίηση της καγκελαρίου, κατά τις εκτιμήσεις του πρακτορείου, απηχεί τη διαμαρτυρία του κ. Αντώνη Σαμαρά ότι η κακοφωνία σχετικά με ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας έχει απομακρύνει τους επενδυτές από την Ελλάδα και έχει κάνει πιο δύσκολη την υλοποίηση των όρων του μνημονίου.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Π. Πέρκα: Η βία δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ στην ατζέντα της αριστεράς

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα συμμετείχε στις 10.7.2020 στην εκπομπή ...