Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Στα «άκρα» θα φτάσει η κυβέρνηση για να ψηφιστούν τα μέτρα –φωτιά

 

Στα «άκρα» θα φτάσει η κυβέρνηση για να ψηφιστούν στη βουλή τα μέτρα φωτιά, απειλεί με διαγραφή βουλευτέςΑποφασισμένη να φτάσει στα άκρα η κυβέρνηση, προκειμένου να ψηφιστούν τα νέα μέτρα στη Βουλή: Απειλεί με διαγραφή τους βουλευτές της ΝΔ που δεν θα ψηφίσουν και προειδοποιεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων, ότι δεν θα επιτραπούν «ακρότητες» στις κινητοποιήσεις για τα μέτρα, διότι «ο νόμος θα εφαρμόζεται πλέον παντού». Τα παραπάνω, δηλώνει εκ μέρους της, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σε συνέντευξη του στη Real News. Επίσης, κάνει λόγο για κυρώσεις τους βουλευτές που δεν θα τα υπερψηφίσουν, λέγοντας ότι «θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα».
Εάν όμως τα μέτρα- φωτιά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ως πρόταση του ΚΕΠΕ, υιοθετηθούν από την κυβέρνηση, προβλέπεται «κοινοβουλευτική και κοινωνική έκρηξη», καθώς είναι σκληρότερα όλων των προηγούμενων. Βουλευτές από όλα τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, έχουν ήδη διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να τα ψηφίσουν, ενώ οι εργαζόμενοι αναμένεται να βρεθούν και πάλι στους δρόμους αρχής γενομένης από τα εγκαίνια της ΔΕΘ.
Τα μέτρα αναμένεται να έρθουν για ψήφιση στη Βουλή μέχρι τις 8 Οκτωβρίου. Τη Δευτέρα, φθάνει εξάλλου, το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, και αμέσως μετά οι επικεφαλής τους για να κλείσουν τον έλεγχο των μέτρων προκειμένου να αρχίσουν να συντάσσουν την έκθεσή τους.
Μέχρι την άτυπη σύνοδο του Eurogroup στις 14 Σεπτεμβρίου στο οποίο θα συμμετέχει η ελληνική κυβέρνηση, τα μέτρα πρέπει να έχουν «φιξαριστεί» οριστικά, προκειμένου να παρουσιαστεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού στους Ευρωπαίους εταίρους, σφυγμομετρώντας τις διαθέσεις τους.
Στην επίσημη σύνοδο του Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου, αναμένεται να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ του δανείου και 10 μέρες αργότερα στη Σύνοδο Κορυφής θα τεθεί και το ζήτημα της επιμήκυνσης.

eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...