Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

Tεστ αξιολόγησης στο Δημόσιο για επιλογή προσώπων για την εφεδρεία και μετατάξεις

 

Και τεστ αξιολόγησης στο Δημόσιο για επιλογή προσώπων για την εφεδρεία και μετατάξειςΑξιολόγηση με τη διενέργεια εξετάσεων για την επιλογή του προσωπικού του Δημοσίου που θα υπαχθεί στην εργασιακή εφεδρεία μελετά η κυβέρνηση σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέα».
Πρόκειται για ένα ακόμη από τα σενάρια για την εξεύρεση των 15.000 εφέδρων έως το τέλος του έτους και συνολικά 40.000-45.000 μέχρι το 2015, προκειμένου να συμπληρωθεί μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις ο αριθμός των 150.000 αποχωρήσεων από το Δημόσιο. Στόχος του μέτρου είναι να μην εφαρμοστεί και αυτή τη φορά με οριζόντια κριτήρια η εφεδρεία, αλλά να διενεργηθεί ηλεκτρονική εξέταση πολλαπλών επιλογών, προκειμένου να αναδειχθούν οι ικανότεροι από το προσωπικό που χρειάζονται για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.

Υπάρχουν σκέψεις να υποβληθούν καταρχήν οι υπάλληλοι πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης σε τεστ γενικών γνώσεων και αντίληψης, ενώ δεν αποκλείεται να περιληφθούν και ορισμένες ερωτήσεις κρίσεως.

Υπό διερεύνηση είναι κατά πόσο σε αντίστοιχα τεστ θα υποβληθούν και οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά ακόμη και σε περίπτωση που τελικώς συμμετέχει και το προσωπικό της κατηγορίας αυτής, θεωρείται πιθανό ορισμένες ειδικότητες -όπως πχ οι οδηγοί- να εξαιρεθούν.

Εκτός εξέτασης αναμένεται να είναι οι υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης, για τους οποίους μελετάται να οριστεί διαφορετική διαδικασία αξιολόγησης, στην οποία θα μπορούσαν να μοριοδοτούνται μεταξύ άλλων η προϋπηρεσία και η εμπειρία τους, καθώς και κοινωνικά κριτήρια (οικογενειακή κατάσταση, ύπαρξη τέκνων κ.ά.).

Όπως αναφέρεται, θα συνυπολογιστούν και οι ανάγκες κάθε φορέα, για τον λόγο αυτόν δεν αποκλείεται να συνοδευτεί η αξιολόγηση και από μετακινήσεις υπαλλήλων μεταξύ υπηρεσιών.
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βαρουφάκης για σκανδαλολογία: Όλοι γνωρίζουν - Θα ήθελα να είχαμε FBI στην Ελλάδα

Καυστικός σχετικά με την σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών, αλλά και τη γενικότερη αντιμετώπιση σκανδάλων στην Ελλάδα, εμφανίστηκε, μιλώντ...