Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Ήττες και νίκες

Photo: right_sideΗ έκθεση της ΑΛΦΑ για την πορεία των δημοσιονομικών το πρώτο εξάμηνο και οι σχολιασμοί όλων όσοι ασχολούνται σοβαρά, δείχνουν ένα σημαντικό:
Παρά το μπάχαλο, τη διάλυση, το κάψιμο της Αθήνας, τους αγανακτισμένους, το χάος που ζήσαμε, την ύφεση, τις εκλογές, η εκτέλεση του προϋπολογισμού πήγε καλά το πρώτο εξάμηνο του 2012.
Ποιος το κατάφερε αυτό; Ας θυμηθούμε ότι, εκτός από το PSI που εξετέλεσε, την σχεδόν αυτόματη επιμήκυνση που κατοχύρωσε εάν πάνε άσχημα τα πράγματα το 2012, τη δέσμευση στήριξης μέχρι το 2020 που πήρε, ο Παπαδήμος ήταν αυτός που εξετέλεσε τον προϋπολογισμό - με τα βαρίδια που του είχαν φορτώσει για κυβέρνηση. Παπαδήμος και Χαρδούβελης, λοιπόν, μας κρατάνε ακόμη ζωντανούς.
Τι σου είναι τελικά αυτοί οι τεχνοκράτες που ξέρουν τι τους γίνεται!
Αυτό που γεμίζει πίκρα και οργή είναι ότι, ο Παπαδήμος άφησε λεπτομερές πρόγραμμα δράσεων για τις διαρθρωτικές αλλαγές το οποίο εκτελούσαν τα Υπουργεία - ναι αυτά τα υπουργεία, με τους πολιτικάντηδες των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ - και ήταν σε τροχιά. Από την προκήρυξη των πρώτων εκλογών πήρε τέσσερις μήνες μέχρι 1/8 ώστε οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που ανέλαβαν να μας σώσουν να διαπιστώσουν ότι το μόνο που έπρεπε να κάνουν είναι η επαναφορά του προγράμματος διαρθρωτικών αλλαγών σε τροχιά!
Ο Φώτης Κουβέλης είχε χαρακτηρίσει την κυβέρνηση Παπαδήμου ήττα της πολιτικής. Σωστά, κύριε Πρόεδρε: ήττα αυτής της πολιτικής και αυτών των πολιτικών. Η ήττα η δική σας είναι νίκη των πολιτών. Με την ευκαιρία, δώστε τα χαιρετίσματά μου στον κ. Ρουπακιώτη. Προχωράτε πλησίστιοι στις «νίκες» της δικής σας πολιτικής καί βεβαίως στην ήττα της κοινωνίας.
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...