Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Ποια μέτρα φέρονται να έχουν κλειδώσει για την εξεύρεση των 11,5 δισ. ευρώ

Ποια μέτρα φέρονται να έχουν κλειδώσει για την εξεύρεση των 11,5 δισ. ευρώ. περικοπές σε συντάξεις, εφάπαξ, αύξηση εισφορών και εφεδρεία για τρία χρόνια
Μαχαίρι σε συντάξεις, εργασιακή εφεδρεία στο δημόσιο, πλαφόν στις επικουρικές συντάξεις, περικοπές στο εφάπαξ και αύξηση των εισφορών των εργαζομένων είναι μερικά από τα βασικά μέτρα που φέρονται να έχουν κλειδώσει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει το 11,5 δισ. ευρώ που προβλέπονται από το μνημόνιο.
Το κατηγορηματικό όχι σε οριζόντιες περικοπές των κυβερνητικών εταίρων, μετατρέπεται σε μείωση όλων των συντάξεων από τα 700 ευρώ και πάνω, πλαφόν στις επικουρικές συντάξεις, μείωση του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων κατά 22,6%, καθώς και αύξηση των εισφορών για όλους τους εν ενεργεία εργαζόμενους. Σε ό,τι έχει να κάνει με την εργασιακή εφεδρεία, η κυβέρνηση φέρεται να προσανατολίζεται στην εφαρμογή ενός σχεδίου το οποίο θα αφορά 45.000 δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε εφεδρεία για τρία χρόνια και λαμβάνοντας το 70% των βασικών τους αποδοχών. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής όλα τα παραπάνω θα εφαρμοστούν μέσα στο 2012.
Ο Τύπος της Κυριακής αναφέρει ότι το προσωπικό που θα ενταχθεί στην εφεδρεία θα προκύψει από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα ενώ, επίσης, κάνει λόγο για δραστικές περικοπές σε συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και έργου, καθώς και σε ωρομίσθιους ή ημερομίσθιους.
Άλλες πληροφορίες που επικαλείται το «Έθνος της Κυριακής», η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε περικοπές αμοιβών στους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ που θα φτάσουν μέχρι και το 50% και μάλιστα αναδρομικά από το 2011, ενώ θα καταργηθούν επιδόματα και έκτακτες παροχές και θα επιβληθεί πλαφόν 2.200 ευρώ στις συνολικές αποδοχές.

eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...