Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να περιμένει νέο πρόγραμμα στήριξης

 

Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να περιμένει νέο πρόγραμμα στήριξης, καθώς υπάρχουν όρια στη βοήθεια που μπορεί να παρασχεθεί σε κάθε χώρα, δήλωσε το Σάββατο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλκφαν Σόιμπλε. Την ίδια στιγμή δημοσιεύματα ξένου Τύπου κάνουν λόγο για διαφωνία Βερολίνου - Παρισιού για ενδεχόμενη πρόσθετη βοήθεια προς στην Αθήνα. «Δεν είναι υπεύθυνο να ρίχνουμε λεφτά σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο», είπε ο κ. Σόιμπλε στο πλαίσιο ομιλίας του σε εκδήλωση της γερμανικής κυβέρνησης στο Βερολίνο, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

«Δεν μπορούμε ακόμα να δημιουργήσουμε ένα νέο πρόγραμμα», προσέθεσε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ακόμα ότι το ευρώ είναι σταθερό νόμισμα και ότι δεν υπάρχουν σημάδια πληθωρισμού.

«Πολύ μικρή η πρόοδος στην Ελλάδα»

Η πρόοδος που σημειώσει η Ελλάδα είναι πολύ μικρή, επισημαίνει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Μίκαελ Φουκς.

«H Ελλάδα κρατά τη μοίρα της στα χέρια της. Πρέπει να βρει έναν τρόπο να εκπληρώσει τις απαιτήσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, ως αντάλλαγμα στο ολοκληρωμένο διεθνές πακέτο στήριξης. Καμία χώρα δεν μπορεί να διώξει άλλη χώρα της ΕΕ από την ευρωζώνη», είπε.

Ο κ. Φουκς σημειώνει πως η Γερμανία είναι έτοιμη για αλληλεγγύη και βοήθεια, αλλά οι αμοιβαίες συμφωνίες, προειδοποιεί, πρέπει να τηρούνται με σαφή τρόπο από όλες τις πλευρές.

TA NEA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κομισιόν: Μεγαλύτερη η ύφεση της ΕΕ απ' ό,τι αναμενόταν

Η οικονομία της ΕΕ θα βιώσει φέτος βαθιά ύφεση ιστορικών διαστάσεων, τα σημάδια της ύφεσης φαινόντουσαν στις ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019...