Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Εκτακτη τηλεδιάσκεψη του G7

Τηλεδιάσκεψη με θέμα την κρίση χρέους στην ευρωζώνη είχαν το μεσημέρι οι υπουργοί Οικονομικών του G7. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, οι αγορές εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τους επικείμενους κινδύνους που θα έχει μία ενδεχόμενη τραπεζική κρίση στην Ισπανία, καθώς και για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει την χώρα εκτός της ζώνης του ευρώ.

«Οι αγορές συνεχίζουν να είναι επιφυλακτικές σχετικά με το εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι επαρκή για να εξασφαλίσουν την ανάκαμψη στην Ευρώπη και θα εξαλείψουν τον κίνδυνο η κρίση να βαθύνει. Αρα προφανώς πιστεύουμε ότι χρειάζονται να γίνουν περισσότερα βήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ στους δημοσιογράφους.
Νωρίτερα σήμερα, ο καναδός υπουργός Οικονομικών Τζιμ Φλάερτι, είπε ότι οι υπουργοί και οι επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, θα λάβουν μέρος σε τηλεδιάσκεψη, στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να ασκηθεί πίεση στους Ευρωπαίους για να αναλάβουν δράση.
«Η αληθινή ανησυχία αυτή τη στιγμή είναι η Ευρώπη φυσικά -η αδυναμία ορισμένων από τις τράπεζες στην Ευρώπη, το γεγονός ότι δεν είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, το γεγονός ότι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν λάβει επαρκή μέτρα για να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα, της
έλλειψης επαρκούς κεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της δημιουργίας ενός επαρκούς τείχους προστασίας», είπε ο Φλάερτι.
TA NEA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Μία νέα περιφερειακή ανισορροπία βρίσκεται σε εξέλιξη

Αυτό υπογραμμίζεται στα συμπεράσματα της νέας μελέτη του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων...