Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Σκληρή γλώσσα Τσίπρα για Παπαδήμο και Εθνική Τράπεζα

Σκληρή γλώσσα Τσίπρα για Παπαδήμο και Εθνική Τράπεζα Επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σήμερα ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τη Λούκα Κατσέλη και την Ελληνική Οικολογική Αριστερά.

Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στο δημοσίευμα του REUTERS, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Παπαδήμος ζήτησε από κοινοτικούς αξιωματούχους να επισείσουν το ζήτημα του κινδύνου της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς και στην έκθεση της Εθνικής, σημείωσε ότι μεγαλύτερος εχθρός δεν είναι οι εταίροι αλλά εγχώριες δυνάμεις που βρίσκονται σε ευθεία γραμμή με εξωθεσμικά κέντρα των Βρυξελλών. Έκανε λόγο για «κατάντημα πανικόβλητων» και πρόσθεσε ότι με τον τρόπο αυτό τίθεται σε κίνδυνο η σταθερότητα της οικονομίας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τη Λούκα Κατσέλη και συμφωνήθηκε μία μίνιμουμ προγραμματική συμφωνία και η στήριξη της Κοινωνικής Συμφωνίας. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «ηθικό πλεονέκτημα» της κυρίας Κατσέλη, η οποία, όπως είπε, δεν συζήτησε ανταλλάγματα βουλευτικών εδρών.

Πολλά κοινά σημεία και προγραμματική σύγκλιση που οδηγούν σε συμπαράταξη, διαπιστώθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση αντιπροσωπειών του ΣυΡιζΑ και της Ελληνικής Οικολογικής Αριστεράς (ΕΟΑ), με τον κ. Αλέξη Τσίπρα να εκφράζει την ικανοποίησή του, τονίζοντας ότι οι δύο
δυνάμεις θα είναι συναγωνιστές στη μεγάλη προσπάθεια για μια νέα οικολογική διακυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε, ακόμη, ότι ο ΣυΡιζΑ και η ΕΟΑ, μετά τις εκλογές, θα οικοδομήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης στην προοπτική της ευρείας ανασυγκρότησης μιας μεγάλης δημοκρατικής, σύγχρονης παράταξης της αριστεράς με οικολογική οπτική, με το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά και στην ανάγκη να προστατευθεί το περιβάλλον.

Είναι αναγκαίο να οικοδομήσουμε μια εναλλακτική στρατηγική, που θα προστατεύει την κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον, είπε ο κ. Τσίπρας και ανέφερε ότι ο ΣυΡιζΑ θα καταθέσει στον ελληνικό λαό ένα εναλλακτικό σχέδιο, ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, που θα έχει ως βασικό συστατικό τον οικολογικό σχεδιασμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Εκ μέρους της Ελληνικής Οικολογικής Αριστεράς, ο κ. Θέμης Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι η ΕΟΑ, διατηρώντας την πολιτική αυτοτέλειά της, συμπαρατάσσεται σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία με τις κοινωνικές δυνάμεις που εκφράζει ο ΣυΡιζΑ για μια νικηφόρο εκλογική έκβαση, για το καινούργιο που έρχεται, για μια αριστερά με οικολογικό βλέμμα.
metarithmisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...