Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Δημοσκόπηση Public Issue:Εκτός ο ΛΑΟΣ, άνοδος ΠΑΣΟΚ - Καμμένου - Χρυσής Αυγής


Η δημοσκόπηση της Public Issue καταγράφει 7 κόμματα στη νέα Βουλή, Εκτός ο ΛΑΟΣ, άνοδος ΠΑΣΟΚ, Καμμένου, Χρυσής Αυγής, πτώση ΝΔ και ΔΗΜΑΡ

Ισχυρές ανακατατάξεις προκαλεί κυρίως στη Δεξιά, το πρόβλημα με τη λαθρομετανάστευση γι΄αυτό και μετατρέπεται σε «σημαία» της προεκλογικής περιόδου. Τη «νύφη» φαίνεται να πληρώνει ο ΛΑΟΣ, που μένει εκτός Βουλής, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Public Issue για την «Καθημερινή» της Κυριακής, που κάποια στοιχεία της, είδαν το φως της δημοσιότητας. Το κόμμα του Π. Καμμένου συνεχίζει να ανεβαίνει και μπαίνει στη νέα Βουλή, το ίδιο και η ακροδεξιά - εθνικιστική Χρυσή Αυγή. Πέφτει 2,5 μονάδες και η ΝΔ, μέσα μόλις σε 15 ημέρες, ενώ στο ΠΑΣΟΚ η αλλαγή ηγεσίας έφερε άνοδο 4,5 μονάδες. Ωστόσο, η ΝΔ, συνεχίζει να προηγείται κατά 7,5 μονάδες του ΠΑΣΟΚ και τα δυο κόμματα εξουσίας μαζί ανεβαίνουν με 38%, χωρίς κανένα να μπορεί με τα ποσοστά αυτά να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία. Επτά κόμματα περνούν στη νέα Βουλή, αλλά το πολιτικό τοπίο παραμένει εξαιρετικά ρευστό και ανατρέψιμο.
Στην Αριστερά, πτώση καταγράφει η Δημοκρατική Αριστερά του Φ. Κουβέλη χάνοντας σε 15 ημέρες 3,5 μονάδες. Στοιχεία για την «Κοινωνική Συμφωνία» των Λ. Κατσέλη- Χ. Καστανίδη, δεν καταγράφονται.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Ρublic Issue και συγκριτικά με τη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας πριν από 15 ημέρες(αρχείο δημοσκοπήσεων του eklogika.gr), στην πρόθεση ψήφου, η πορεία των κομμάτων έχει ως εξής:
Η Νέα Δημοκρατία πέφτει από το 25% στο 22,5% και διατηρεί την πρώτη θέση με διαφορά.
Το ΠΑΣΟΚ περνά από την πέμπτη στην δεύτερη θέση, καθώς από το 11% ανεβαίνει στο 15,5%

Στην τρίτη θέση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ με άνοδο μόλις μισής μονάδας (από 12% σε 12,5%) κυρίως λόγω πτώσης της ΔΗΜΑΡ που πριν 15 ημέρες είχε σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση.
Η Δημοκρατική Αριστερά συγκεντρώνει τα ίδια ποσοστά με το ΚΚΕ, αλλά πέφτει από το 15,5% στο 12%, ενώ το ΚΚΕ ανεβαίνει από 11,5% σε 12%.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Π. Καμμένου ανεβαίνουν στο 8,5% από 6%.
Ο ΛΑΟΣ πέφτει από το 4% στο 2% και μένει εκτός Βουλής.
Αντιθέτως, η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή, από το 3% εκτοξεύεται στο 5%.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι οριακά εντός Βουλής, με πτώση από 3,5% στο 3%
Η Δημοκρατική Συμμαχία μένει σταθερά στο 2%, που δεν της εξασφαλίζει την είσοδο στη Βουλή.
Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν στοιχεία για αποχή και άλλα κόμματα, από τη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην «Καθημερινή» της Κυριακής.
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου