Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

«MΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ»


Φίλιππος Σαχινίδης: Με το να φτάσουμε σε μισθούς Βουλγαρίας δεν θα λυθεί το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της χώρας Φίλιππος Σαχινίδης: Με το να φτάσουμε σε μισθούς Βουλγαρίας δεν θα λυθεί το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της χώρας
«Οχι» σε νέες μειώσεις μισθών είπε χθες ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Εξέφρασε την άποψη ότι με «το να φτάσουμε σε μισθούς Βουλγαρίας δεν θα λυθεί το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της χώρας».
Οπως πρόσθεσε, με την τακτική αυτή ούτε η Ισπανία κατάφερε να περιορίσει την ανεργία, ούτε η Βουλγαρία να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της.
Σημείωσε ότι η χαμηλή ανταγωνιστικότητα είναι ένα χρόνιο πρόβλημα της χώρας.
Ο κ. Σαχινίδης, μιλώντας χθες στο Mega, απέφυγε πάντως να δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές αποδοχών στο μέλλον, σημειώνοντας ότι «εάν ολοκληρώσουμε και εφαρμόσουμε το πρόγραμμα ο κίνδυνος μειώνεται ή ελαχιστοποιείται».
Αναφερόμενος στις περικοπές δαπανών που πρέπει να αποφασιστούν εντός του Ιουνίου, έκανε λόγο για καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και σταδιακή μείωση εργαζομένων στο Δημόσιο.
Προέβλεψε ότι «αν όλα πάνε καλά, το 2013 περιμένουμε και προσδοκούμε τη στροφή της χώρας στην ανάπτυξη».
Σταθερή κυβέρνηση
Ο κ. Σαχινίδης υπογράμμισε πως «χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές για να πάρει μπροστά η οικονομία» και εμφανίστηκε αντίθετος στο ενδεχόμενο νέων εκλογών αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, προσθέτοντας ότι «δεν θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη».
Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι θεωρεί αναγκαία τη μετεκλογική συνεργασία όσων
κομμάτων έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία. Διευκρίνισε ότι μέτρα, όπως το «κούρεμα» δανείων, δεν μπορούν να προχωρήσουν, καθώς δεν έχουν συζητηθεί με την τρόικα και τα λεφτά για την κάλυψή τους δεν υπάρχουν.
Εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το μέγεθος των ελληνικών καταθέσεων σε τράπεζες του εξωτερικού.
Ανέφερε πως ξεκινούν οι συνομιλίες με την Ελβετία για το θέμα και σημείωσε ότι μπορεί και πριν από τις εκλογές να υπογραφεί η συμφωνία για τη φορολόγηση των καταθέσεων.
Αυτήν τη στιγμή γίνονται έλεγχοι και διασταυρώσεις για να δούμε ποιες είναι οι κινήσεις λογαριασμών για εισοδήματα που δεν φορολογήθηκαν στην Ελλάδα, επεσήμανε ο υπουργός.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...