Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Καψής: Τον Ιούνιο έρχονται περικοπές 11 δισ.- Τη Μ. Εβδομάδα ανακοινώνονται οι εκλογές

 Τον Ιούνιο έρχονται περικοπές 11 δισ., είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τη Μ. Εβδομάδα ανακοινώνονται οι εκλογές,   καμία τροπολογία δεν περνά χωρίς  έγκριση πρωθυπουργού«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Η επόμενη κυβέρνηση θα χρειαστεί τον Ιούνιο να διαμορφώσει το πρόγραμμα για το 2013 και το 2014. Θα είναι δύσκολο πρόγραμμα, χρειάζεται να γίνουν μεγάλες περικοπές, είναι γύρω στα 11 δισεκατομμύρια. Από πού θα βρεθούν αυτά, είναι ένα μεγάλο ζήτημα και αυτό θα το κάνει η επόμενη κυβέρνηση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής μιλώντας στον ΣΚΑΪ και εμμέσως αποδόμησε την προεκλογική «υποσχεσιολογία» των κομμάτων, λέγοντας ότι δεν πρέπει «να δημιουργηθεί η αίσθηση και στους πολίτες ότι τελειώσαμε, ότι τα δύσκολα είναι πίσω μας».
Ο κ. Καψής, επανέλαβε ότι τίποτε δεν αλλάζει με τις πιθανές ημερομηνίες των εκλογών αλλά δεν θα ανακοινωθούν αυτή τη βδομάδα, αλλά τη Μεγάλη Εβδομάδα, και αφού ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Ιδιαίτερο σημείο της συνέντευξης του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι ότι η εντολή του πρωθυπουργού «καμία τροπολογία δεν θα περάσει, εάν δεν εγκριθεί από το Πρωθυπουργικό Γραφείο», σχολιάζοντας την προσπάθεια πολλών υπουργών να περάσουν την τελευταία στιγμή τροπολογίες που φέρνουν κυβερνητικούς «κραδασμούς» από τα συμμετέχοντα κόμματα.
Καθόλου δεν αποκλείει την επάνοδο Παπαδήμου μετά τις εκλογές στον πρωθυπουργικό θώκο η απάντηση του κ. Καψή στο ερώτημα «εάν θα δούμε ξανά τον κ. Παπαδήμο σε κάποιο σχήμα συνεργασίας μετά, διότι δεν φαίνεται μια τάση για αυτοδυναμία;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Για τον κ. Παπαδήμο δεν μπορώ εγώ να μιλήσω. Το ότι υπάρχει πιθανότητα κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές, δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να το
αρνηθεί. Πώς θα είναι αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας; Ποιοι θα την αποτελούν; Με τι διαφορετικούς όρους θα πρέπει να γίνει;». Προσέθεσε ωστόσο επικριτικά για την αποτελεσματικότητα της παρούσας κυβέρνησης, τα εξής:
« Το τι θα κάνει ο κ. Παπαδήμος μετά τις εκλογές, δεν το γνωρίζω, αλλά είναι φανερό ότι αν πρόκειται να πάμε σε συμμαχική κυβέρνηση θα πρέπει αυτή να είναι σε πολύ διαφορετικές βάσεις από τη σημερινή κυβέρνηση».

Όσο για το τρέχον έργο της κυβέρνησης, ο κ. Καψής δήλωσε: «Υπάρχει το ζήτημα να συνεχίσουμε να δουλεύουμε ως κυβέρνηση και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Οι αποφάσεις που θα κληθούμε να λάβουμε, θα είναι πολύ κοντά στις εκλογές και θα είναι πάρα πολύ σημαντικές και δεν έχουμε περιθώριο, ούτε για να είμαστε ανέτοιμοι να πάρουμε τις αποφάσεις, αλλά ούτε και να έχουν ξεφύγει τα έσοδα και να πρέπει να πάρουμε πρόσθετα μέτρα. Άρα, η πρώτη κατεύθυνση που δίνει αυτή τη στιγμή ο Πρωθυπουργός, είναι να μη σταματήσουμε».
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου