Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

"Η λιτότητα στραγγάλισε την ελληνική οικονομία"


thumb
Στους όρους λιτότητας που μας επέβαλλε η τρόικα αποδίδει τη συνέχιση της εξαθλίωσης της ελληνικής οικονομίας ο κορυφαίος γερμανός οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ.
Ο Μπόφινγκερ, ένας από τους λεγόμενους «5 σοφούς της γερμανικής οικονομίας» εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός για την πολιτική που ακολούθησαν ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους, σε συνέντευξη του προς την Frankfurter Rundschau.
Το μέλος του Συμβουλίου των Εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα της τρόικας για την Ελλάδα συγκροτήθηκε με εσφαλμένο τρόπο εξαρχής.
Στην συνέντευξή του που δημοσιεύει η Deutsche Welle ο γερμανός καθηγητής τονίζει ότι «Μέσω των μέτρων λιτότητας η οικονομία στραγγαλίστηκε. Αυτό είχε ως συνέπεια να αυξηθούν τα ελλείμματα με αποτέλεσμα η τρόικα να απαιτήσει περισσότερες περικοπές«.
Σε αυτό το πλαίσιο το σύστημα κατέρρευσε εκτιμά ο γερμανός οικονομολόγος, επιρρίπτοντας στην τρόικα ότι «αγνόησε θεμελιώδεις νόμους της οικονομικής βαρύτητας».


to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΥΡΙΖΑ: Τώρα εκλογές, μετά... εσωκομματικό ξεκαθάρισμα

Για την τελική μάχη μετά τις ευρωεκλογές ετοιμάζονται όλες τις πλευρές στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι απολύτως σαφές σε όλους ότι η εικόνα σύμπνοι...