Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Το πολιτικό σύστημα ζει τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας ενώ πάμε σε χρεοκοπία

Το πολιτικό σύστημα ζει τις  τελευταίες ημέρες της Πομπηίας ενώ οδηγούμαστε σε χρεοκοπία, λέει η επίτροπος Αλιείας, Μ. Δαμανάκη«Τώρα πια δεν είναι απλώς σενάρια. Είναι εναλλακτικά σχέδια που μελετώνται ανοιχτά» αναφέρει για τη χρεοκοπία της χώρας σε συνέντευξή της στο «Βήμα» της Κυριακής η επίτροπος Αλιείας και Θαλασσίων Υποθέσεων, Μαρία Δαμανάκη και προσθέτει: «Προκρίνεται η εσωτερική υποτίμηση της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης».

«Προσωπικά έδωσα μάχη στην Κομισιόν» για τους κατώτατους μισθούς αναφέρει η κ. Δαμανάκη στην πρώτη της πολιτική συνέντευξη από την ανάληψη των καθηκόντων της. Η κατάρρευση της διαπραγμάτευσης για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση θα σήμαινε άτακτη χρεοκοπία και την έναρξη μιας οδυνηρής περιπέτειας ιστορικών διαστάσεων, επισημαίνει.
Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν ένας εφιάλτης «μία απόλυτη υποβάθμιση του επιπέδου ζωής του μέσου πολίτη», τονίζει η Ευρωπαία Επίτροπος. Επισημαίνει ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της προκειμένου να αντιστρέψει το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην ΕΕ».

Όσοι Έλληνες ζουν στο εξωτερικό «βιώνουν ένα κλίμα καθολικής απαξίας που τους ντροπιάζει» τονίζει η κ. Δαμανάκη. Υπενθυμίζει πως όταν είχε μιλήσει πρώτη φορά για σενάρια χρεοκοπίας, προσπάθησε να προλάβει καταστάσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν έπεισε και η σπατάλη χρόνου συνεχίστηκε.
Η κ. Δαμανάκη υπογράμμισε για το πολιτικό σύστημα ότι «μοιάζει να ζει τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας, χρησιμοποιώντας το παρελθόν ως άλλοθι για να μην κάνει τίποτε σήμερα».

eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακρίβεια: Εντός της ημέρας η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για τις διαφορετικές τιμές τιμολόγησης των πολυεθνικών

Επιστολή στην Κομισιόν με την οποία ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση, για τις διαφορετικές πολιτικές τιμολόγησης των πολυεθνικών, θα στείλει ο Κυριά...