Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Όλι Ρεν: Η κρίση παίρνει παγκόσμιες διαστάσεις

Δεν πρέπει να υποτιμάται η πολιτική βούληση της Ευρώπης να υπερασπιστεί το ευρώ", δήλωσε ο Όλι Ρεν στη συνέντευξη τύπου με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρωζώνη.
Ο επίτροπος έκανε λόγο για ανάγκη άμεσης υιοθέτησης νέων εργαλείων για τη διαχείριση της κρίσης, η οποία -όπως είπε- παίρνει πλέον παγκόσμιες διαστάσεις, ενώ τόνισε ότι οι αγορές δεν αντέδρασαν όπως αναμενόταν στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου για τη χορήγηση του δεύτερου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, η οποία, όπως είπε, είναι πολύπλοκη και χρειάζεται χρόνο να εφαρμοστεί.

Νωρίτερα, ο ευρωπαίος επίτροπος είχε κάνει λόγο για σχέδιο έκδοσης ευρωομολόγου που θα ανακοινωθεί στις αρχές Φθινοπώρου.

Την ίδια ώρα, μεγάλη είναι η πτώση που σημειώνεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ στο "κόκκινο" είναι και το χρηματιστήριο της Αθήνας, όπου πριν από λίγο ο γενικός δείκτης κατέγραφε απώλειες κοντά στο 3%.

Σε επίπεδα ρεκόρ βρίσκονται τα σπρεντ των δεκατετών ομολόγων της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και του Βελγίου. Υποχωρεί από το ιστορικό υψηλό έναντι του ευρώ το ελβετικό φράγκο. Σε ύψη ρεκόρ ανήλθε η τιμή του χρυσού, αγγίζοντας τα 1.666,49 δολάρια η ουγγιά.

ΣΚΑΙ.GR 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για ένα νέο σχέδιο στεγαστικής πολιτικής

Πριν από λίγες μέρες ο Παύλος Γερουλάνος, του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε έναν αριθμό που προκαλεί έκπληξη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν, ανά τη χώρα, 72.0...